POSNA BAJADERA ZA VIDOVDAN Kraljica slavske trpeze koja ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom
Čuveni kolač u posnoj verziji probudiće sva čula.
Potrebno je
- 200 g šećera
- 150 ml vode
- 125 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g mlevenih oraha
- 220 g posnog mlevenog keksa
- Za glazuru:
- 100 g posne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
U jednoj šerpi pomešajte vodu i šećer, pa stavite na vatru. Kada provri, dodajte seckan margarin i čokoladu za kuvanje. Kuvajte uz neprestano mešanje, dok se sastojci ne sjedine i otope. Skinite sa šporeta, dodajte orahe i dobro promešajte. U kalup obložen pek papirom sipajte smesu. Otopite čokoladu sa uljem, da dobijete glazuru. Prelijte čokoladnu glazuru preko kolača. Ostavite u frižideru da se dobro stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAJADERA Starinski slatkiš bez kog ne može da prođe nijedna slava, a budi sva čula
Svi je vole, a uspeće i početnicima.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)