AKO KUVATE PASULJ OVAKO BIĆE PRESLAN ILI NEUKUSAN 10 najčešćih greški i kako da ih rešite

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Ako predugo kuvate pasulj ili ga kratko potapate biće neukusan.

pasulj
Shutterstock

1. Kuvate pasulj predugo ili kratko

Suvi pasulj je potrebno da kuvate i po dva sata, a za mladi je dovoljno i 30 minuta. Potrebno je da omekša, pa vodite računa o vrsti pasulja.

2. Kratko potapate pasulj

Pravilo kaže da je potrebno da potopite pasulj na minimum 8 sati. 

3. Stavljate malo povrća

Stavite dosta crnog i belog luka, šargarepa i ostalog povrća, daće na punoći ukusa.

4. Stavljajte previše mesa

Napravite balans između povrća i mesa, da jelo ne bi bilo prejako.

5. Previše solite

Slanina i određene vrste mesa su same po sebi dovoljno slane, pa povedite računa koliko soli vam treba.

6. Koristite prastari pasulj

Stara pakovanja bacite jer sa vremenom pasulj će izgubiti kvalitet, količinu minerala i vitamina.

7. Kuvate u premaloj šerpi

Pasulju je potrebno dovoljno mesta za kuvanje, zato koristite veliku šerpu.

8. Temperatura vode

Stavite da se kuva u hladnoj vodi, pa ga procedite kad provri. Dolijte vruće vode i ostalo. Lakše će da se vari.

9. Solite na početku kuvanja

Najbolje je da kuvate pasulj u nezasoljenoj vodi, a posolite tek na kraju, biće mekši.

10. Kuvate na prejakoj vatri

Najbolje kuvajte sporo, na laganoj vatri.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading