KAKO DA BEZE BUDE SAVRŠEN Izbegnite ovih 6 grešaka koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Beze je osnova mnogih poslastica, ali ako vam ne uspe, upropastićete ceo trud.
Proverite da li i vi pravite neku od ovih grešaka.
Dodajete šećer prebrzo
Dobro napravljen beze je mnogo čvršći od obične pene od jaja. Belanca mogu da apsorbuju šećer, ali samo ako sipate postepeno. Najbolje je da dodate polovinu šećera kašiku po kašiku, dok mutite mikserom. Na kraju, dok je isključen mikser, postepeno dodajte ostatak pomoću lopatice.
Ne dodajete vinski streš
Kiselina će dodati volumen i strukturu. Potrebno vam je oko 1/4 kašičice vinskog streša na svaka dva do tri belanca. Ako nemate vinski streš možete da koristite limunov sok. Pola kašičice limunovog soka zameniće1/4 kašičice vinskog streša.
Posuda nije potpuno suva i čista
Ako je u posudi ostalo malo ulja ili ostatak žumanca, ili je činija mokra, belance neće pravilno da se zapeni, koliko god čvrsto da mutite.
Koristite jaja koja nisu sobne temperature
Bolje da izvadite jaja 15 minuta ranije nego da koristite ona direktno iz frižidera. Ipak, najbolje je da jaja odstoje sat vremena na sobnoj temperaturi, pre pripreme bezea.
Dugo mutite belanca
Ako mutite prekratko belanca neće da dostignu čvrstu vršnu fazu već samo vlažnu fazu. Ali, ako ih mutite predugo, dobiće zrnastu konzistenciju.
Pečete beze na preniskoj temperaturi
Ako primetite da na površini bezea formira tečnost dok se peče, pokazatelj je da pečete na preniskoj temperaturi. Tada pojačajte temperaturu i skratite vreme pečenja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)