BANANA UŠTIPCI BOLJI OD OBIČNIH Savršeni za doručak ili užinu, klasik na drugačiji način
Slasni i drugačiji, osvojiće i one koji ne vole uštipke.
![banana uštipci](/data/images/2024-06-28/92389_shutterstock-1877654863_f.jpg?timestamp=1719525600)
Potrebno je
- 4 prezrele banane (oko 680 g)
- 1 vanilin šećer
- prstohvat muskatnog oraščića
- 192 g višenamenskog brašna
- 45 ml mleka, plus još po potrebi
- 60 ml ulja
- 20 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema
Izgnječite banane pa im dodajte vanilin šećer i muskatni oraščić i pasirajte viljuškom, sve dok ne dobijete pire. Dodajte brašno, a zatim mleko, dok se ne formira gusta i blago grudvasta smesa. U tiganju na srednje jakoj vatri, zagrejte ulje. Lagano, dodajte po kašičicu testa u ulje, i pržite, minut do dva, tj dok ne porumeni. Onda okrenite i pržite toliko i sa druge strane. Ocedite od viška masnoće, na papirnim ubrusima. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Zasebno pomešajte šećer sa cimetom. Pospite uštipke mešavinom šećera i cimeta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![vranjanski uštipci](/data/images/2024-06-21/91634_ustipci_f.jpg)
VRANJANSKI UŠTIPCI OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Delikates koji se ne odbija, a kačkavalj se topi u ustima
Ako volite klasične uštipke, ove ćete da obožavate.
![uštipci sa jabukama](/data/images/2024-06-17/91117_shutterstock-515569681_f.jpg)
UŠTIPCI SA JABUKAMA BOLJI NEGO KLASIČNI Sočni i ukusni, savršeni za doručak, a mekani kao duša
Ako volite uštipke, ove sa jabukama ćete da obožavate.
![uštipci](/data/images/2024-06-14/90766_ustipci-1_f.jpg)
UŠTIPCI Slasni i sočni, a gotovi začas, prste da poližete
Savršeni za doručak ili brzu večeru, a osvojiće i one izbirljive.
![kukuruzni uštipci](/data/images/2024-06-11/90421_shutterstock-425545210_f.jpg)
AKO VOLITE UŠTIPKE OVE KUKURUZNE ĆETE OBOŽAVATI Drugačiji, a slasni, za gurmanluk kakav se ne pamti
Drugačiji klasik koji pomera granice dobrog ukusa.
![pita sa spanaćem na vodi](/data/images/2024-07-03/92782_shutterstock-2005146527_f.jpg)
PITA SA SPANAĆEM NA VODI Sa hrskavim nadevom i sočnim korama, pravićete i kada mrsite
Sočna i slasna, prste da poližete.
![krem od badema](/data/images/2024-07-02/92697_shutterstock-1558323305_f.jpg)
DOMAĆI KREM OD BADEMA Posni namaz ukusa koji se pamti, a pravi raj za nepca
Možete da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu.
![torta lepa brena](/data/images/2024-07-02/92696_shutterstock-1911406543_f.jpg)
LEPA BRENA TORTA Čokoladna, kalorična i očaravajuća poslastica za prave gurmane
Torta nazvana po čuvenoj pevačici, uživala je veliku popularnost 80 ih godina 20 veka.
![tri leće](/data/images/2024-07-03/92768_shutterstock-2241944375_f.jpg)
TRI LEĆE Desert sa puno mleka koji niko ne odbija, a vuče korene iz Južne Amerike
Dobio je naziv po tri vrste mleka od koje se pravi, a neodoljivo je sočan.
![namaz od leblebija](/data/images/2024-07-03/92771_shutterstock-2090732905_f.jpg)
NAMAZ OD LEBLEBIJA NA VODI Aromatičan i začinjen, daće šmek svakom jelu
Slasan namaz pogodan za dane strogog posta, pravićete stalno.
Komentari (0)