BANANA UŠTIPCI BOLJI OD OBIČNIH Savršeni za doručak ili užinu, klasik na drugačiji način
Slasni i drugačiji, osvojiće i one koji ne vole uštipke.

Potrebno je
- 4 prezrele banane (oko 680 g)
- 1 vanilin šećer
- prstohvat muskatnog oraščića
- 192 g višenamenskog brašna
- 45 ml mleka, plus još po potrebi
- 60 ml ulja
- 20 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema
Izgnječite banane pa im dodajte vanilin šećer i muskatni oraščić i pasirajte viljuškom, sve dok ne dobijete pire. Dodajte brašno, a zatim mleko, dok se ne formira gusta i blago grudvasta smesa. U tiganju na srednje jakoj vatri, zagrejte ulje. Lagano, dodajte po kašičicu testa u ulje, i pržite, minut do dva, tj dok ne porumeni. Onda okrenite i pržite toliko i sa druge strane. Ocedite od viška masnoće, na papirnim ubrusima. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Zasebno pomešajte šećer sa cimetom. Pospite uštipke mešavinom šećera i cimeta. Bon appetit!
Možda vas zanima:

SOČNI UŠTIPCI OD TIKVICA Mekani i ukusni, a savršeno se slažu uz sos
Ukusni i posni, prste da poližete.

POSNI UŠTIPCI Ukusni i slasni, samo treba da dodate prilog po želji
Dodajte namaz ili sojin jogurt i uživajte.

BRZI UŠTIPCI Slasni i ukusni, najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Naprave se lako, a pojedu čim se postave.

UŠTIPCI OD MLEVENOG MESA Još slasniji od klasičnih, prste da poližete
Dodajte prilog po želji i uživajte.

PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.

DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.

POSNI ČOKOLADNI TARTUFI Raskošni kolači ukusa koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.
Komentari (0)