BANANA UŠTIPCI BOLJI OD OBIČNIH Savršeni za doručak ili užinu, klasik na drugačiji način
Slasni i drugačiji, osvojiće i one koji ne vole uštipke.
Potrebno je
- 4 prezrele banane (oko 680 g)
- 1 vanilin šećer
- prstohvat muskatnog oraščića
- 192 g višenamenskog brašna
- 45 ml mleka, plus još po potrebi
- 60 ml ulja
- 20 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema
Izgnječite banane pa im dodajte vanilin šećer i muskatni oraščić i pasirajte viljuškom, sve dok ne dobijete pire. Dodajte brašno, a zatim mleko, dok se ne formira gusta i blago grudvasta smesa. U tiganju na srednje jakoj vatri, zagrejte ulje. Lagano, dodajte po kašičicu testa u ulje, i pržite, minut do dva, tj dok ne porumeni. Onda okrenite i pržite toliko i sa druge strane. Ocedite od viška masnoće, na papirnim ubrusima. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Zasebno pomešajte šećer sa cimetom. Pospite uštipke mešavinom šećera i cimeta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PIKANTNI UŠTIPCI Slanina i paprika daju poseban šmek, za gurmane i prave ljubitelje ljutog
Klasik na drugačiji način, za one izbirljive.
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM Za savršen početak dana, a zamirisaće cela kuća
Zahvaljujući rakiji neće upiti višak ulja, a postaće vaše novo omiljeno jelo.
UŠTIPCI OD MESA Delikates koji se ne odbija, za obrok koji se pamti
Ako volite klasične uštipke, ove sa mlevenim mesom ćete da obožavate.
UŠTIPCI SA MLEVENIM MESOM U savršenom slasnom spoju ukusa, za gurmane i one izbirljive
Klasik bez premca u kombinaciji sa mlevenim mesom.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB Mirisa koji budi sva čula, najbolje služite vrućeg uz šolju jogurta
Služite uz slani namaz ili krem od lešnika, savršeno se slaže sa raznim namirnicama.
SAVETI ZA NAJBOLJE PIHTIJE Dodajte ovo i biće mekane, raskošne i preukusne
Ako želite da pihtije za slavu ispadnu savršene, primenite ovaj jednostavan trik.
BINGO TORTA Neodoljiva rapsodija ukusa sa 3 vrste keksa, a kremasta i izdašna
U sočnom spoju piškota, mlevenog keksa i keksa sa pomorandžom, poći će vam voda na usta.
TORTA SA JABUKAMA ZA SAMO 5 MINUTA Mekana kao duša, a raspametiće sve sladokusce
Sočna i slatka, nestaće sa stola čim se postavi.
KAKO DA KUVANA JAJA ISPADNU SAVRŠENA Kuvarica otkriva tajnu, ovo ste do sada radili pogrešno
Američka kuvarica, Meri Frensis Kenedi Fišer, otkrila je savršenu tehniku kuvanja jaja.
Komentari (0)