BANANA UŠTIPCI BOLJI OD OBIČNIH Savršeni za doručak ili užinu, klasik na drugačiji način
Slasni i drugačiji, osvojiće i one koji ne vole uštipke.
Potrebno je
- 4 prezrele banane (oko 680 g)
- 1 vanilin šećer
- prstohvat muskatnog oraščića
- 192 g višenamenskog brašna
- 45 ml mleka, plus još po potrebi
- 60 ml ulja
- 20 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema
Izgnječite banane pa im dodajte vanilin šećer i muskatni oraščić i pasirajte viljuškom, sve dok ne dobijete pire. Dodajte brašno, a zatim mleko, dok se ne formira gusta i blago grudvasta smesa. U tiganju na srednje jakoj vatri, zagrejte ulje. Lagano, dodajte po kašičicu testa u ulje, i pržite, minut do dva, tj dok ne porumeni. Onda okrenite i pržite toliko i sa druge strane. Ocedite od viška masnoće, na papirnim ubrusima. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Zasebno pomešajte šećer sa cimetom. Pospite uštipke mešavinom šećera i cimeta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PEKSIMETI Jugoslovenski brzi uštipci koje je znala da pravi svaka domaćica, a savršeni uz džem i čaj
Brzi uštipci bez narastanja, a svaki zalogaj je raj za nepca.
PIKANTNI UŠTIPCI Slanina i paprika daju poseban šmek, za gurmane i prave ljubitelje ljutog
Klasik na drugačiji način, za one izbirljive.
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM Za savršen početak dana, a zamirisaće cela kuća
Zahvaljujući rakiji neće upiti višak ulja, a postaće vaše novo omiljeno jelo.
UŠTIPCI OD MESA Delikates koji se ne odbija, za obrok koji se pamti
Ako volite klasične uštipke, ove sa mlevenim mesom ćete da obožavate.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)