BANANA UŠTIPCI BOLJI OD OBIČNIH Savršeni za doručak ili užinu, klasik na drugačiji način
Slasni i drugačiji, osvojiće i one koji ne vole uštipke.
Potrebno je
- 4 prezrele banane (oko 680 g)
- 1 vanilin šećer
- prstohvat muskatnog oraščića
- 192 g višenamenskog brašna
- 45 ml mleka, plus još po potrebi
- 60 ml ulja
- 20 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema
Izgnječite banane pa im dodajte vanilin šećer i muskatni oraščić i pasirajte viljuškom, sve dok ne dobijete pire. Dodajte brašno, a zatim mleko, dok se ne formira gusta i blago grudvasta smesa. U tiganju na srednje jakoj vatri, zagrejte ulje. Lagano, dodajte po kašičicu testa u ulje, i pržite, minut do dva, tj dok ne porumeni. Onda okrenite i pržite toliko i sa druge strane. Ocedite od viška masnoće, na papirnim ubrusima. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Zasebno pomešajte šećer sa cimetom. Pospite uštipke mešavinom šećera i cimeta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MEKIKE OD PIRE KROMPIRA SOČNIJE OD KLASIČNIH Bez čekanja da testo naraste, a tope se u ustima
Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko.
EKSPRES UŠTIPCI Gotovi za 5 minuta, a svakim zalogajem vraćaju vreme unazad
Valjajte ih u prah šećer ili služite uz krem po želji.
DOMAĆE MEKIKE SE SMAŽU U TRENU Mekane i vazdušaste, prosto se tope u ustima
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)