DODAJTE OVO U GRAŠAK Poznati kuvar otkriva kako da se zgusne bez zaprške
Lagano i jednostavno jelo zgusnuće se za tren oka uz pomoć samo jednog sastojka koji ima svaka domaćica.
![grašak](/data/images/2024-07-01/92565_shutterstock-2327946467_f.jpg?timestamp=1719784800)
Mirođija
Dodajte mirođiju -grašak će da postane gušći a dodaće na aromi.
Potrebno je
- 500 g graška
- 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
- 1 crni luk
- 1 praziluk (po želji)
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kesica instant krem čorbe od graška
- suvi biljni začin, biber
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- malo mirođije
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašičica suvog vlašca (po želji)
Priprema:
Seckan crni luk i praziluk propržite pa posolite. Dodajte meso seckano na kockice. Dodajte suvi biljni začin i slatku mlevenu papriku. Popiberite. Dodajte vlašac i tucanu ljutu papriku. Prženom mesu dodajte seckan krompir, beli luk i šargarepu. Promešajte, dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije i malo paradajz sosa. Sipajte vodu, poklopite ikuvajte na tihoj vatri. Skuvajte supu pa dodajte malo mirođije, i sipajte u grašak. Kuvajte 30 do 45 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
![grašak](/data/images/2024-06-11/90480_bakin-grasak_f.jpg)
BAKIN GRAŠAK BUDI USPOMENE IZ DETINJSTVA Kuvano jelo "na kašiku " na kome su odrasle greneracije
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
![palačinke](/data/images/2023-03-09/48368_shutterstock-767642758_f.jpg)
NAPRAVITE PALAČINKE BEZ BRAŠNA Dodajte im ovo i nećete primetiti razliku, a biće preukusne
Brašno u palačinkama možete da zamenite bananom ili ovsenim pahuljicama, a možete da dodate i ovaj sastojak.
![marinada za meso](/data/images/2024-05-27/88936_shutterstock-515248924_f.jpg)
5 NAJBOLJIH MARINADA ZA MESO Roštilj će biti slasan i aromatičan, za pravo zadovoljstvo
Osnovna marinada, od tamnog piva, pikantna ili bbq dodaće na ukusu svakom mesu.
![farbanje jaja](/data/images/2023-04-13/51435_shutterstock-1039249435_f.jpg)
RAZLIČITE TEHNIKE FARBANJA JAJA Ispoljite kreativnost i zabavite se
Postoje različite tehnike farbanja jaja za Uskrs, a mi vam donosimo sledeće.
![vranjanski uštipci](/data/images/2024-07-02/92649_shutterstock-2205030541_f.jpg)
UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
![princes krofne](/data/images/2024-01-10/73433_shutterstock-2273808655_f.jpg)
POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a tope se u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
![posna švarcvald torta](/data/images/2024-07-01/92599_shutterstock-2034879827_f.jpg)
POSNA ŠVARCVALD TORTA BOLJA OD MRSNE Očaravajuća poslastica sa višnjama i čokoladom, po receptu bez mane
Ako volite višnje i čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
![rolat sa džemom od kajsija](/data/images/2024-07-01/92590_rolat-sa-dzemom-od-kajsija_f.jpg)
FENOMENALNI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Aromatični desert od kog zamiriše cela kuća, za pravo uživanje
Desert za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
![lukovača](/data/images/2024-07-01/92582_lukovaca_f.jpg)
LUKOVAČA Posno jelo koje obara s nogu, aromatično i slasno, prste da poližete
Fenomenalne pogače sa lukom oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)