DODAJTE OVO U GRAŠAK Poznati kuvar otkriva kako da se zgusne bez zaprške
Lagano i jednostavno jelo zgusnuće se za tren oka uz pomoć samo jednog sastojka koji ima svaka domaćica.
Mirođija
Dodajte mirođiju -grašak će da postane gušći a dodaće na aromi.
Potrebno je
- 500 g graška
- 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
- 1 crni luk
- 1 praziluk (po želji)
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kesica instant krem čorbe od graška
- suvi biljni začin, biber
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- malo mirođije
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašičica suvog vlašca (po želji)
Priprema:
Seckan crni luk i praziluk propržite pa posolite. Dodajte meso seckano na kockice. Dodajte suvi biljni začin i slatku mlevenu papriku. Popiberite. Dodajte vlašac i tucanu ljutu papriku. Prženom mesu dodajte seckan krompir, beli luk i šargarepu. Promešajte, dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije i malo paradajz sosa. Sipajte vodu, poklopite ikuvajte na tihoj vatri. Skuvajte supu pa dodajte malo mirođije, i sipajte u grašak. Kuvajte 30 do 45 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAPRAVITE GRAŠAK OVAKO I BIĆE PREUKUSAN Ispašće hrskav i sočan umesto žilav, a evo u čemu je caka
Primenite jednostavne trikove iskusnih domaćica i uživajte u fenomenalnom ručku.
SKUVAJTE OVAKO GRAŠAK I BIĆETE ODUŠEVLJENI Ovi sastojci će dati popuno novi šmek
Ako i vi kuvate grašak na tradicionalni način, možda je vreme da probate potpuno novi.
KAFANSKI GRAŠAK NIKO NE ODBIJA Jedan sastojak mu daje poseban šmek
Svaki zalogaj je raj za nepca.
GRAŠAK SA MESOM PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus odličan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)