ŠTRUDLA SA ROGAČEM I JABUKAMA Poslastica koja se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Klasik na drugačiji način, pravićete stalno.

štrudla sa rogačem i jabukama
Shutterstock

Potrebno je
Za testo:

  • 700 g brašna
  • 1 kvasac
  • 3 kašike šećera
  • oko 2,5 dl mleka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1,5 dl ulja
  • 2 dl jogurta
  • 2 jaja
  • limunova korica

Za nadev:

  • 1 kg jabuka
  • 5 kašika šećera
  • 2 kesice vaniliin šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 100 g rogača
  • oko 1,5 dl mleka
  • 100 g maslaca 

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite kvasac sa kašičicom šećera i toplim mlekom da nadođe. Zasebno, u veliku posudu stavite brašno, ostatak šećera i soli, pa prvo pomešajte suve sastojke. Sipajte jogurt, ulje, nadošli kvasac, 1 jaje, 1 žumance i  limunovu koricu. Zamesite testo, pa ostavite da odmori najmanje pola sata. Jabuke oljuštite i narendajte. Stavite u šerpu na šporet, pa dodajte šećer, vanilin šećer i cimet. Poparite rogač sa 1,5 dl vrućeg mleka, pa dobro pomiješajte i dodajte jabukama. Zakuvajte 5 do 10 minuta. Zatim, pustite da se malo prohladi. Testo podelite na dva dela, pa razvucite testo debljine oko pola centimetara. Premažite omekšalim margarinom pa polovinom nadeva. Urolajte u oblik štrudle i stavite u pleh obložen pek papirom. Ponovite postupak i za drugu štrudlu. Ostavite štrudle pola sata, pa ih onda premažite belancetom. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading