TRIKOVI ZA NAJBOLJI ŠLAG Biće čvrst, a poslastice savršene, ove tri stvari su ključne
Tri najvažnija trika poslastičara za najbolji šlag.

Malo tečnosti
Najbolje je da počnete sa manje vode ili mleka nego što piše u receptu, pa da dodajete još. Kada šlag postane optimalno gust, znaćete da je dovoljno tečnosti.
Temperatura
Najvažnija je temperatura tečnosti u kojoj se muti šlag. Važno je da mleko ili voda budu ledeni.
Ravnomerno premazivanje
Nož ili špatulu zagrejte u vrućoj vodi pre korišćenja. Omogućiće glatko i ravnomerno mazanje šlaga, bez nepotrebnih zadržavanja ili povlačenja. Posle nanesenog šlaga dobro ohladite tortu pa joj tek onda dodajte ukrase. Hladan šlag držaće bolje ukrase i produžiće im postojanost.

MOKA PUSLICE SE TOPE U USTIMA Neodoljivi slatkiš od belanaca oduševiće sve koji ga budu probali
Jednostavan slatkiš ukusa koji se ne zaboravlja.

PRAZAN BUREK Ništa lakše ni jednostavnije za napraviti, a savršen i u danima posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.

PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.
Komentari (0)