UMUTITE ŠLAG KAO POSLASTIČARI 3 predloga kako da bude savršen, a poslastica bez premca
Bilo da pravite šlag od belanaca, slatke pavlake, ili onaj iz kesice, potrebno je da ispadne kako treba .
Od belanaca
Koliko stavite belanaca, toliko dodajte ravnih kašika šećera. Šećer dodajte postepeno, a pre nego počenete da mutite, belanca probušite viljuškom kako bi se odvojili iz svoje opne, mućenje će biti lakše.
Od slatke pavlake
Važno je da dobro ohladite slatku pavlaku pre toga. Jednostavan način gde treba samo da je umutite u čvrstu masu, bez dodavanja šećera. Takođe, vodu ili mleko pre pripreme ohladite u frižideru.
Iz kesice
Najbolje da se pridržavate uputstva sa kesice. Ali na 100 g šlaga stavite 200 ml vode i mleka, dobićete kremastu teksturu i čvrsti šlag. U šlag prvo sipajte vodu ili mleko odnosa 1:1, a nakon mućenja dodajte ostatak vode ili mleka, dok ne dobijete homogenu, kompaktnu smesu. Za sladak ukus, dodajte prah šećer.
Možda vas zanima:
SKRATITE VREME KUVANJA PASULJA Biće gotov za 45 minuta, samo dodajte ovu namirnicu, a nije soda ni ulje
Uglavnom je koristite za piće, a niste ni znali da može da ubrza vreme kuvanja pasulja.
OČISTITE ZAGORELO POSUĐE ZA TREN OKA Nema struganja, biće kao novo, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i tiganj će se sijati kao nov.
DODAJTE OVO KADA DINSTATE LUK Sprečava neprijatne mirise, a daje jelu poseban šmek
Ako i vi izbegavate da pržite luk zbog neprijatnih mirisa, primenite ovaj jednostavni trik.
NAJBOLJI PRIRODNI DETERDŽENT ZA SUDOVE Super čisti, nije soda bikarbona, a prelepo miriše
Uštedećete na kućnom budžetu, potpuno je prirodan, a posuđe će se sijati kao novo.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)