MUSAKA OD SPANAĆA Aromatični specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.

musaka sa spanaćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 400 ml mleka
  • 300 g spanaća
  • 4 jaja
  • 2 glavice crnog luka
  • So
  • biber

Priprema:
Spanać operite i potopite u kipuću vodu nekoliko minuta. Luk iseckajte i prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso, so, biber i kratko dinstajte. Spanać ocedite i pomešajte s mesom. U nauljenu posudu sipajte smesu, izravnajte i prelijte sa polovinom mleka umućenog sa jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta. Izvadite i ponovo prelijte musaku preostalom smesom od jaja i mleka. Pecite musaku  još oko pola sata.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading