ŠTAPIĆI SA MASLINAMA Idealni za brzu užinu ili piknik u prirodi, a dekorativni i slasni
Interesantnog izgleda i još boljeg ukusa, pravićete stalno.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 300 g maslina
- 2 jaja
- 75 g maslaca
- 1 kašičica soli
- pola kesice suvog kvasca
- malo mlakog mleka
- plastični štapići za ražnjiće
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja, maslac, so i kvasac razmućen sa malo mleka. Zamesite testo, pa ga ostavite da naraste. Razvaljajte ga oklagijom, pa isecite trake jednake dužine. Ražnjiće nauljite. Probodite traku od testa, maslinu, pa opet traku. Postupak ponavljajte sve dok ne popunite štapić. Premažite štapiće umućenim jajetom. Zatim ih ostavite tako 20 minuta. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)