ŠTAPIĆI SA MASLINAMA Idealni za brzu užinu ili piknik u prirodi, a dekorativni i slasni
Interesantnog izgleda i još boljeg ukusa, pravićete stalno.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 300 g maslina
- 2 jaja
- 75 g maslaca
- 1 kašičica soli
- pola kesice suvog kvasca
- malo mlakog mleka
- plastični štapići za ražnjiće
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja, maslac, so i kvasac razmućen sa malo mleka. Zamesite testo, pa ga ostavite da naraste. Razvaljajte ga oklagijom, pa isecite trake jednake dužine. Ražnjiće nauljite. Probodite traku od testa, maslinu, pa opet traku. Postupak ponavljajte sve dok ne popunite štapić. Premažite štapiće umućenim jajetom. Zatim ih ostavite tako 20 minuta. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)