NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEKU KORE Nije isto za patišpanj i lisnato testo, a evo i zašto

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Ako želite da vaša poslastica ili desert bude savršena važno je da kora ispadne kako treba.

kore za tortu
Shutterstock

Temperatura pečenja kore zavisi od veličine i sastojaka, i nije ista za svaku priliku.

Ako se desi da kora zagori odozgo a unutrašnjost ostane živa postoji rešenje. Nakvašenim pek papirom ili aluminijumskom flijom pokrijte koru.

Da bi se dobro ispekle proces pečenja treba da bude brži. Na nižim temperaturama se kore brzo osuše.

Kore se peku na temperaturi od 200 do 250 stepeni, ali i tu postoje razlike.

Ako pravite patišpanj dovoljno je da pečete oko pola sata na 220 stepeni.

Lisnato testo pecite 30 do 45 minuta na 220 stepeni.

Kore od testa sa kvascem pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 240 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading