NAJGORA GREŠKA KOJA UPROPASTI SVE KOLAČE Kore splasnu, krem bude grozan! 1 savet rešava problem
Da bi testo moglo da naraste, neophodno je da se šećer i puter dobro umute
Jedna od najčešćih grešaka koja može da upropasti svaki slatkiš je mešanje šećera sa puterom ili margarinom. Ako ovu smesu dodajete u testo za pečenje, njena ključna uloga u ovom procesu je da doda lakoću smesi i da se ona "podigne" pod visokom temperaturom. Sladak ukus i masnoća osete se tek kad se slatkiš jede, ali ako je kora ostala gnjecama, nikakav ukus neće moći da popravi ovaj efekat.
Da bi testo moglo da naraste, neophodno je da se šećer i puter dobro umute. Isto važi i ako ovu mešavinu spremate za krem za tortu - mora da bude tako penasto umućena da se kristali šećera uopšte ne osete.
Da biste znali da li ste sve uradili kako treba, nije dovoljno samo da pratite vreme mućenja. U principu, trebalo bi da bude dovoljno oko pet minuta rada mikserom, ali jedini način da budete sigurni je da mešavinu razmažete između dva prsta. Tako ćete najlakše osetiti da li je još ostalo čvrstih kristala i mutite sve dok ne budete sigurni da ih nema.
Takođe, redovno skidajte spatulom smesu sa zidova činije, jer se i tu može zadržati nerastvoren šećer
Možda vas zanima:
ČISTO SAVRŠENSTVO Čokoladna torta, kremasta i sočna, sa neodoljivim ukusom prave sreće
Parče čokoladne torte zaista može da osladi i ulepša čitav dan, reći će čokoljupci. Ipak, da bi zadovoljstvo bilo potpuno, ona mora biti napravljena od kvalitetnih sastojaka i prave čokolade
3 NAJBOLJE EVROPSKE TORTE Prave se lako, a bude sva čula, svaki zalogaj je raj za sladokusce
Poljski Sernik, švedska Kladkaka ili češki Frgal, na vama je samo da izaberete.
KOLAČI SA LIMUNOM U SAVRŠENOM SLATKO-KISELKASTOM SPOJU Osvežavajući i lagani
Žuti brauni, tart sa limunom, čizkejk ili kuglof, osvojiće i one koji ne vole slatko.
FENOMENALNI KOLAČI SA MAKOM Lagani i izdašni a neodoljivo ukusni
Ako volite mak, ove kolače ćete da obožavate. Najbolje stavite odmah duplu meru.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)