NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEKU KORE Nije isto za patišpanj i lisnato testo, a evo i zašto
Ako želite da vaša poslastica ili desert bude savršena važno je da kora ispadne kako treba.
Temperatura pečenja kore zavisi od veličine i sastojaka, i nije ista za svaku priliku.
Ako se desi da kora zagori odozgo a unutrašnjost ostane živa postoji rešenje. Nakvašenim pek papirom ili aluminijumskom flijom pokrijte koru.
Da bi se dobro ispekle proces pečenja treba da bude brži. Na nižim temperaturama se kore brzo osuše.
Kore se peku na temperaturi od 200 do 250 stepeni, ali i tu postoje razlike.
Ako pravite patišpanj dovoljno je da pečete oko pola sata na 220 stepeni.
Lisnato testo pecite 30 do 45 minuta na 220 stepeni.
Kore od testa sa kvascem pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 240 stepeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)