NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEKU KORE Nije isto za patišpanj i lisnato testo, a evo i zašto
Ako želite da vaša poslastica ili desert bude savršena važno je da kora ispadne kako treba.
Temperatura pečenja kore zavisi od veličine i sastojaka, i nije ista za svaku priliku.
Ako se desi da kora zagori odozgo a unutrašnjost ostane živa postoji rešenje. Nakvašenim pek papirom ili aluminijumskom flijom pokrijte koru.
Da bi se dobro ispekle proces pečenja treba da bude brži. Na nižim temperaturama se kore brzo osuše.
Kore se peku na temperaturi od 200 do 250 stepeni, ali i tu postoje razlike.
Ako pravite patišpanj dovoljno je da pečete oko pola sata na 220 stepeni.
Lisnato testo pecite 30 do 45 minuta na 220 stepeni.
Kore od testa sa kvascem pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 240 stepeni.
ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Poslastica posna na vodi mekana kao duša, a ukusa koji priča priče
Fenomanalna poslastica odlično se slaže sa šoljom čaja.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
OČISTITE SUDOPERU ZA TREN OKA Sijaće se kao nova, a treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Namirnica koju ima svaka domaćica izglancaće sudoperu začas.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)