NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEKU KORE Nije isto za patišpanj i lisnato testo, a evo i zašto
Ako želite da vaša poslastica ili desert bude savršena važno je da kora ispadne kako treba.
Temperatura pečenja kore zavisi od veličine i sastojaka, i nije ista za svaku priliku.
Ako se desi da kora zagori odozgo a unutrašnjost ostane živa postoji rešenje. Nakvašenim pek papirom ili aluminijumskom flijom pokrijte koru.
Da bi se dobro ispekle proces pečenja treba da bude brži. Na nižim temperaturama se kore brzo osuše.
Kore se peku na temperaturi od 200 do 250 stepeni, ali i tu postoje razlike.
Ako pravite patišpanj dovoljno je da pečete oko pola sata na 220 stepeni.
Lisnato testo pecite 30 do 45 minuta na 220 stepeni.
Kore od testa sa kvascem pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 240 stepeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)