NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEKU KORE Nije isto za patišpanj i lisnato testo, a evo i zašto
Ako želite da vaša poslastica ili desert bude savršena važno je da kora ispadne kako treba.
Temperatura pečenja kore zavisi od veličine i sastojaka, i nije ista za svaku priliku.
Ako se desi da kora zagori odozgo a unutrašnjost ostane živa postoji rešenje. Nakvašenim pek papirom ili aluminijumskom flijom pokrijte koru.
Da bi se dobro ispekle proces pečenja treba da bude brži. Na nižim temperaturama se kore brzo osuše.
Kore se peku na temperaturi od 200 do 250 stepeni, ali i tu postoje razlike.
Ako pravite patišpanj dovoljno je da pečete oko pola sata na 220 stepeni.
Lisnato testo pecite 30 do 45 minuta na 220 stepeni.
Kore od testa sa kvascem pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 240 stepeni.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)