7 GREŠAKA KADA PRAVITE TIKVICE Zato su vodenaste i gnjecave umesto sočne i hrskave
Najčešće greške kod pripreme tikvica.
1. Izbor tikvica
Najbolje je da izaberete tikvice srednje veličine, svetlo zelene boje i bez oštećenja.
2. Držite ih na sobnoj temperaturi
Ako ih držite na sobnoj temperaturi brzo će se pokvariti. Najbolje je da ih čuvate u frižideru, u fioci za povrće.
3. Priprema tikvica
Izrendajte tikvice i posolite. Zatim ih ostavite da se ocede. Na ovaj način neće da budu vodenaste. Posle 15-20 minuta, isperite tikvice i osušite papirnim ubrusom.
4. Kuvanje tikvica
Ako ih predug kuvate postaće meke i kašaste. Najbolje ih kuvajte brzo na visokoj temperaturi.
5. Premalo začina
Da ne bi imale neutralan ukus potrebno je da ih začinite. Dodajte sveži limunov sok, beli luk, so i biber.
6. Sipate previše ulja
Ako sipate previše ulja biće masne i teške.
7. Sečenje
Secite tikvice na ravne komade. Ako sečete predebelo duže će da se kuvaju.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)