7 GREŠAKA KADA PRAVITE TIKVICE Zato su vodenaste i gnjecave umesto sočne i hrskave
Najčešće greške kod pripreme tikvica.
1. Izbor tikvica
Najbolje je da izaberete tikvice srednje veličine, svetlo zelene boje i bez oštećenja.
2. Držite ih na sobnoj temperaturi
Ako ih držite na sobnoj temperaturi brzo će se pokvariti. Najbolje je da ih čuvate u frižideru, u fioci za povrće.
3. Priprema tikvica
Izrendajte tikvice i posolite. Zatim ih ostavite da se ocede. Na ovaj način neće da budu vodenaste. Posle 15-20 minuta, isperite tikvice i osušite papirnim ubrusom.
4. Kuvanje tikvica
Ako ih predug kuvate postaće meke i kašaste. Najbolje ih kuvajte brzo na visokoj temperaturi.
5. Premalo začina
Da ne bi imale neutralan ukus potrebno je da ih začinite. Dodajte sveži limunov sok, beli luk, so i biber.
6. Sipate previše ulja
Ako sipate previše ulja biće masne i teške.
7. Sečenje
Secite tikvice na ravne komade. Ako sečete predebelo duže će da se kuvaju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)