7 GREŠAKA KADA PRAVITE TIKVICE Zato su vodenaste i gnjecave umesto sočne i hrskave
Najčešće greške kod pripreme tikvica.
1. Izbor tikvica
Najbolje je da izaberete tikvice srednje veličine, svetlo zelene boje i bez oštećenja.
2. Držite ih na sobnoj temperaturi
Ako ih držite na sobnoj temperaturi brzo će se pokvariti. Najbolje je da ih čuvate u frižideru, u fioci za povrće.
3. Priprema tikvica
Izrendajte tikvice i posolite. Zatim ih ostavite da se ocede. Na ovaj način neće da budu vodenaste. Posle 15-20 minuta, isperite tikvice i osušite papirnim ubrusom.
4. Kuvanje tikvica
Ako ih predug kuvate postaće meke i kašaste. Najbolje ih kuvajte brzo na visokoj temperaturi.
5. Premalo začina
Da ne bi imale neutralan ukus potrebno je da ih začinite. Dodajte sveži limunov sok, beli luk, so i biber.
6. Sipate previše ulja
Ako sipate previše ulja biće masne i teške.
7. Sečenje
Secite tikvice na ravne komade. Ako sečete predebelo duže će da se kuvaju.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)