7 GREŠAKA KADA PRAVITE TIKVICE Zato su vodenaste i gnjecave umesto sočne i hrskave

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Najčešće greške kod pripreme tikvica.

tikvice
Shutterstock

1. Izbor tikvica

Najbolje je da izaberete tikvice srednje veličine, svetlo zelene boje i bez oštećenja. 

2. Držite ih na sobnoj temperaturi

Ako ih držite na sobnoj temperaturi brzo će se pokvariti. Najbolje je da ih čuvate u frižideru, u fioci za povrće.

3. Priprema tikvica

Izrendajte tikvice i posolite. Zatim ih ostavite da se ocede. Na ovaj način neće da budu vodenaste. Posle 15-20 minuta, isperite tikvice i osušite papirnim ubrusom.

4. Kuvanje tikvica

Ako ih predug kuvate postaće meke i kašaste. Najbolje ih kuvajte brzo na visokoj temperaturi.

5. Premalo začina

Da ne bi imale neutralan ukus potrebno je da ih začinite. Dodajte sveži limunov sok, beli luk, so i biber.

6. Sipate previše ulja

Ako sipate previše ulja biće masne i teške. 

7. Sečenje

Secite tikvice na ravne komade. Ako sečete predebelo duže će da se kuvaju. 

Komentari (0)

Loading