7 GREŠAKA KADA PRAVITE TIKVICE Zato su vodenaste i gnjecave umesto sočne i hrskave
Najčešće greške kod pripreme tikvica.
1. Izbor tikvica
Najbolje je da izaberete tikvice srednje veličine, svetlo zelene boje i bez oštećenja.
2. Držite ih na sobnoj temperaturi
Ako ih držite na sobnoj temperaturi brzo će se pokvariti. Najbolje je da ih čuvate u frižideru, u fioci za povrće.
3. Priprema tikvica
Izrendajte tikvice i posolite. Zatim ih ostavite da se ocede. Na ovaj način neće da budu vodenaste. Posle 15-20 minuta, isperite tikvice i osušite papirnim ubrusom.
4. Kuvanje tikvica
Ako ih predug kuvate postaće meke i kašaste. Najbolje ih kuvajte brzo na visokoj temperaturi.
5. Premalo začina
Da ne bi imale neutralan ukus potrebno je da ih začinite. Dodajte sveži limunov sok, beli luk, so i biber.
6. Sipate previše ulja
Ako sipate previše ulja biće masne i teške.
7. Sečenje
Secite tikvice na ravne komade. Ako sečete predebelo duže će da se kuvaju.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)