7 GREŠAKA KADA PRAVITE TIKVICE Zato su vodenaste i gnjecave umesto sočne i hrskave
Najčešće greške kod pripreme tikvica.

1. Izbor tikvica
Najbolje je da izaberete tikvice srednje veličine, svetlo zelene boje i bez oštećenja.
2. Držite ih na sobnoj temperaturi
Ako ih držite na sobnoj temperaturi brzo će se pokvariti. Najbolje je da ih čuvate u frižideru, u fioci za povrće.
3. Priprema tikvica
Izrendajte tikvice i posolite. Zatim ih ostavite da se ocede. Na ovaj način neće da budu vodenaste. Posle 15-20 minuta, isperite tikvice i osušite papirnim ubrusom.
4. Kuvanje tikvica
Ako ih predug kuvate postaće meke i kašaste. Najbolje ih kuvajte brzo na visokoj temperaturi.
5. Premalo začina
Da ne bi imale neutralan ukus potrebno je da ih začinite. Dodajte sveži limunov sok, beli luk, so i biber.
6. Sipate previše ulja
Ako sipate previše ulja biće masne i teške.
7. Sečenje
Secite tikvice na ravne komade. Ako sečete predebelo duže će da se kuvaju.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)