KO NE TREBA DA JEDE PARADAJZ Ako imate ovo izbegavajte ga u širokom luku, pojačaće vam siptome
Paradajz spada u izuzetno zdrave namirnice bogate kalijumom koje se preporučuju u svakodnevnoj ishrani, ali, ako imate neko od navedenih oboljenja, može pogoršati postojeće simptome.
Alergijske reakcije
Ako ste skloni alergijskim reakcijama možda je bolje da izbegavate paradajz. Zbog histamina u njemu, česte su alergijske reakcije koje mogu uključivati osipe ili druge neprijatne simptome.
Želudačni refluks
Ako patite od gastritisa kiselost u paradajzu može da vam pogorša simptome.
Sindrom nervoznih creva
Onima koji pate od IBS sindroma tj.sindroma nervoznih creva, paradajz može da pogorša ili pojača dijareju, gasove, bolne grčeve ili zatvor.
Urinarni problemi
Najbolje je da izbegavate kisele namirnice, kao što je paradajz. Iziritiraće bešiku, prenosi Brightside.me.
Problemi s bubrezima
Konzumiranje paradajza bogatog oksalatom može da izazove stvaranje kamena u bubregu. Takođe, kalijum može da utiče na funkciju bubrega, pa ako imate ove probleme, možda je bolje da ga izbegavate.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)