GRČKA KRALJICA Raskošna poslastica bogatog ukusa koja se topi u ustima
Kremasta poslastica pogodna za sve važne prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
Za kore:
- 20 belanaca
- 20 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 12 kašika oraha
Za krem:
- 20 žumanaca
- 180 g šećera
- 120 g brašna
- 1 l mleka
- 250 g margarina
- 300 g lomljenog keksa
- 300 g mlečne čokolade sa jagodom
- 100 g mlevenih oraha
Za dekoraciju:
- 2 kesice šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Odvojite žumance od belanaca. Umutite belanca u čvrst sneg pa dodajte 5 kašika šećera. Umutite pa dodajte 3 kašike brašna pa 3 kašike oraha. Smesu izručite u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Ponovite postupak još tri puta, ukupno treba da dobijete 4 kore. U jednoj posudi umutite žumance, šećer i brašno. Smesu prebacite u šerpu u kojoj je litar mleka, pa skuvajte. Dodajte margarin, lomljeni keks, lomljenu mlečnu čokoladu i orahe. Sve dobro promešajte i filujte tortu. Dekorišite tortu šlagom.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)