ŠTRUDLA SA BRESKVAMA Soćna poslastica sa voćem, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Preukusan spoj testa sa voćem, uživaćete u svakom zalogaju.

štrudla sa breskvama
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g tankih kora
  • 500 g bresaka
  • 100 g prezli
  • nekoliko kašika džema od šljiva
  • ulje
  • vanilin šećer
  • šećer u prahu

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite breskve, pa ih iseckajte na sitne kocke. Na radnoj površini poprskajte koru sa malo ulja. Preko nje stavite drugu koru, pa poprskajte sa malo ulja. Premažite gornji kraj kore sa 3 kašike džema od šljiva. Zatim pospite mešavinom prezli i vanilinog šećera. Nanesite par kašika seckanih bresaka pa zamotajte u štrudlu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Prebacite štrudle u pleh obložen papirom za pečenje. Onda ih isecite na komade i poprskajte uljem. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene. Pečenu štrudlu ostavite da se ohladi. Na kraju, pospite štrudlu šećerom u prahu.

 

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading