LUBENICA JE ZDRAVA ALI AKO POJEDETE PREVIŠE NIJE 3 nuspojave koje mogu da vam utiču na zdravlje
Mnogima omiljeno sezonsko voće donosi niz zdravstvenih benefita, ali u konzumiranju bilo koje namirnice najbolje je da budete umereni.
Preporučuje se ograničenje na 300 g lubenice dnevno, ako uz nju ne konzumirate drugo voće.
Preterivanje sa konzumiranjem lubenice može da dovede do navedenih simptoma
Varenje
Od prevelike količine lubenice možete da dobijete nelagodu u stomaku, nadimanje, gasove ili dijareju, što izazivaju FODMAP tj fermentisani ugljeni hidrati koji se teško vare
IBS
Posebno vodite računa o količini lubenice koju pojedete, ako imate sindrom nervoznih creva, da biste izbegli navedene simptome.
Šećer
Zbog visokog glikemijskog indeksa lubenica može da podigne nivo šećera u krvi, zbog čega bi osobe sa dijabetesom trebalo da povedu računa. Srećom, glikemijsko opterećenje lubenice je nisko, što znači da male porcije neće izazvati velike probleme.
Boja kože
Vrlo retko velike količine lubenice mogu da dovedu do likopenije, promene boje kože u žuto -narandžasto.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)