POSNI KREM SIR Ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom, a savršen kao prilog
I u danima posta možete da jedete krem sir, samo on ne sme da sadrži pravo mleko.
Potrebno je
- 1 šolja jabukovog sirćeta
- 1 l sojinog ili bademovog mleka
- kašika maslinovog ulja
Priprema
Sojino mleko sipajte u šerpu pa stavite na ringlu i pustite da provri. Dodajte sirće i neprestano mešajte. Zatim prebacite u čistu gazu i procedite. Sir prebacite u posudu pa dodajte ulje, so i biber, kao i začine po želji. Sve promešajte dobro. Gotov krem sir možete da mažete na hleb ili dodate kao prilog nekom jelu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)