POSNI KREM SIR Ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom, a savršen kao prilog
I u danima posta možete da jedete krem sir, samo on ne sme da sadrži pravo mleko.
Potrebno je
- 1 šolja jabukovog sirćeta
- 1 l sojinog ili bademovog mleka
- kašika maslinovog ulja
Priprema
Sojino mleko sipajte u šerpu pa stavite na ringlu i pustite da provri. Dodajte sirće i neprestano mešajte. Zatim prebacite u čistu gazu i procedite. Sir prebacite u posudu pa dodajte ulje, so i biber, kao i začine po želji. Sve promešajte dobro. Gotov krem sir možete da mažete na hleb ili dodate kao prilog nekom jelu.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)