POSNA PAŠTETA OD MASLINA i LUKA Aromatična i pikantna, a gotova za 10 minuta
Aromatični namaz idealan za dane posta, pravićete stalno.
Potrebno je
- 250 g indijskog oraha
- sok od pola limuna
- 2 čena belog luka
- 2 mlada luka
- 5-6 maslina
- 125 ml vode
- 2 kašičice soli
Priprema:
Sirov i neslan indijski orah stavite u blender. Dodajte beli luk, seckan mladi luk, masline, limunov sok i vodu. Zatim posolite. Izblendajte dok ne dobijete paštetu. Možete da mažete na hleb ili dodate kao prilog posnom jelu.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Komentari (0)