PAŠTETA OD BELOG LUKA Pikantna i aromatična, za one izbirljive, prste da poližete

Izvor: Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Slasna pašteta za gurmane i one izbirljive.

pašteta od belog luka
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika limunovog soka
  • 100 g krem sira
  • mirođija

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vrh glavice belog luka odsecite, stavite u foliju i prelijte maslinovim uljem. Glavicu belog luka stavite u rernu. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ga istisnite u činiju, onda mu dodajte seckanu mirođiju i krem sir. Promešajte dobro, pa sipajte limunov sok. Dobro sjedinite. Mažite paštetu od belog luka na hleb uz prilog po želji. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

pašteta od pasulja

KADA PROBATE PAŠTETU OD PASULJA PO RECEPTU ZORICE MARKOVIĆ NEĆETE POŽELETI DRUGU Osvaja od prvog zalogaja

09:00

29 jun, 2025

Sezonski recepti

Zorica Marković, pevačica folk muzike, od 70 ih godina prošlog veka deo je srpske muzičke scene, a svojim moćnim vokalom spada u izvođače za čiji se nastup traži karta više. Da nije samo talentovana za pevanje, pokazuje i ovaj recept za namaz od pasulja, koji daje šmek svakom jelu. Njenim specijalitetima najviše se obraduju sinovi Dejan i Ilija.

Komentari (0)

Loading