PAŠTETA OD BELOG LUKA Pikantna i aromatična, za one izbirljive, prste da poližete
Slasna pašteta za gurmane i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 glavica belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika limunovog soka
- 100 g krem sira
- mirođija
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vrh glavice belog luka odsecite, stavite u foliju i prelijte maslinovim uljem. Glavicu belog luka stavite u rernu. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ga istisnite u činiju, onda mu dodajte seckanu mirođiju i krem sir. Promešajte dobro, pa sipajte limunov sok. Dobro sjedinite. Mažite paštetu od belog luka na hleb uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆA PILEĆA PAŠTETA BOLJA OD KUPOVNE Zdrava i pikantna, za prave gurmane i one izbirljive
Bez aditiva i konzervansa, a kari joj daje poseban šmek, pravićete stalno.
PAŠTETA OD ČVARAKA Gurmanski namaz za one izbirljive, aromatičan i slasan
Bilo da je mažete na hleb ili dodate kao prilog jelu, nećete da pogrešite.
PAŠTETA OD SOJE Posna i slasna, pravi raj za nepca, a gotova začas
Preukusan namaz idealan za dane Petrovskog posta.
AROMATIČNA I PIKANTNA PAŠTETA OD PASULJA SE POJEDE U SLAST Po receptu pevačice Zorice Marković
Zorica Marković, pevačica folk muzike, od 70-ih godina prošlog veka deo je srpske muzičke scene, a svojim moćnim vokalom spada u izvođače za čiji se nastup traži karta više. Da nije samo talentovana za pevanje, pokazuje i ovaj recept za namaz od pasulja, koji daje šmek svakom jelu. Njenim specijalitetima najviše se obraduju sinovi Dejan i Ilija.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
Komentari (0)