AKO ŽELITE DA GOVEDINA BUDE SOČNA URADITE OVO 3 proverena trika za najukusnije meso
Mnoge domaćice izbegavaju da prave jela sa govedinom iz mogućnosti da ona ispadne gumena.
Primenite neki od tri navedena trika i uživajte u ukusnom obroku.
1. Koristite sveže meso ili pravilno odmrznite ono iz zamrzivača
Ako odmrzavate, nemojte da ubrzavate proce. Izvadite meso na vreme pa ga ostavite, da se lagano otapa, u frižideru.
2. Marinada
Najbolje je da napravite malo kiseliju marinadu. Dodajte joj sirće, limun, začine koji će da omekšaju meso pre termičke obrade.
3. Rezovi
Preko vlakana mesa napravite nekoliko rezova, pa malo čekićem izlupajte meso.
Posle ovoga, meso je pripremljeno za termičku obradu.
Dodatni savet:
Nemojte govedinu dugo da krčkate, iako dinstanje prija drugim vrstama mesa, za ovo to nije slučaj. Umesto da omekšate, dobićete tvrdo meso i upropastićete ručak.
OČISTITE SUDOPERU ZA TREN OKA Sijaće se kao nova, a treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Namirnica koju ima svaka domaćica izglancaće sudoperu začas.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
Komentari (0)