AKO ŽELITE DA GOVEDINA BUDE SOČNA URADITE OVO 3 proverena trika za najukusnije meso

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Mnoge domaćice izbegavaju da prave jela sa govedinom iz mogućnosti da ona ispadne gumena.

govedina
Shutterstock

Primenite neki od tri navedena trika i uživajte u ukusnom obroku.

1. Koristite sveže meso ili pravilno odmrznite ono iz zamrzivača

Ako odmrzavate, nemojte da ubrzavate proce. Izvadite meso na vreme pa ga ostavite, da se lagano otapa, u frižideru.

2. Marinada

Najbolje je da napravite malo kiseliju marinadu. Dodajte joj sirće, limun, začine koji će da omekšaju meso pre termičke obrade.

3. Rezovi

Preko vlakana mesa napravite nekoliko rezova, pa malo čekićem izlupajte meso.

Posle ovoga, meso je pripremljeno za termičku obradu.

Dodatni savet:

Nemojte govedinu dugo da krčkate, iako dinstanje prija drugim vrstama mesa, za ovo to nije slučaj. Umesto da omekšate, dobićete tvrdo meso i upropastićete ručak.

Komentari (0)

Loading