KREM ČORBA OD BROKOLIJA Sočna rapsodija ukusa, a zamirisaće vam cela kuća
Napuniće vas energijom u trenu, a nećete da opteretite stomak.
Potrebno je
- 500 g brokolija
- 1 komad praziluka
- 2 češnja belog luka
- 1 grančica svežeg timijana ili kašičica suvog
- 200 ml mleka
- so
- biber
- maslinovo ulje
Potrebno je
Operite brokoli pa ga razdvojite na manje cvetove. Očistite praziluk i operite, pa ga iseckajte na tanje kolutove.Prodinstajte zgnječen beli luk i timijan na zagrejanom maslinovom ulju, pa dodajte praziluk, i dinstajte oko 5 minuta, sve dok ne omekša. Dodajte brokoli i nalijte vodom, da ga prekrije. Kad proključa, posolite i pobiberite. Kuvajte oko 25 minuta, na srednjoj vatri, tj dok brokoli ne omekša. Mikserom umutite u gustu smesu. Dodajte mleko pa ostavite krem čorbu da lagano prokuva. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KREM ČORBA OD TIKVICA Još bolja od klasične, a svaki zalogaj je raj za nepca
Preukusna i lagana, sipaćete tanjir više.
KOMBINACIJA KOJOJ NEĆETE ODOLETI Piletina i brokoli savršen ručak
Pravi ručak za subotu.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)