PICA MARGARITA Nosi ime po čuvenoj kraljici, a pravi je raj za nepca

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Smatra se da je čuveni italijanski specijalitet posvećen kraljici Margariti Savojskoj, zbog čega i nosi njeno ime.

pica margarita
Shutterstock

Potrebno je
Za testo

  • 1 dl mlake vode
  • 1 dl mlakog mleka
  • 1/4 kocke kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 350 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika maslinovog ulja

Za premazivanje:

  • 2 dl soka od paradajza
  • 2 kašike paradajz pelata
  • 10 listova bosiljka
  • 1 kašičica origana

Za fil:

  • 200 g gaude
  • 1 veći paradajz
  • po želji listovi bosiljka

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izmrvljen kvasac i šećer dodajte u mleko mleko. Pustite oko 5 minuta da nadođe. U jednoj posudi pomešajte vodu, nadošao kvasac i brašnom sa solju. Zamesite glatko testo. Umešajte ulje i ostavite da se udvostruči. U jednoj posudi pomešajte sok od paradajza, sa pelatom, sitno seckanim peršunom i origanom. Zatim premesite nadošlo testo, pa ga ostavite par minuta da se odmori. Rastanjite u formi kruga. Onda ga stavite u nauljenu tepsiju,i izbockajte viljuškom. Prelijte smesom od paradajza i bosiljka i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se sir ne otopi. Oljuštite paradajz i isecite na kriške. Nakon što se sir otopi, izvadite iz rerne, pa poređajte paradajz i listiće bosiljka. Vratite picu u rernu da se ispeče do kraja, oko 5 do 7 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading