PICA MARGARITA Nosi ime po čuvenoj kraljici, a pravi je raj za nepca
Smatra se da je čuveni italijanski specijalitet posvećen kraljici Margariti Savojskoj, zbog čega i nosi njeno ime.

Potrebno je
Za testo
Možda vas zanima:

DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

MARGARITA Omiljena pica u domaćoj varijanti, za lepo veče sa prijateljima
Priprema nije komplikovana, pa će uspeti i potpunim početnicima.

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.

PICA SA SPANAĆEM Italijanski klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
U savršenom aromatičnom spoju, savršena za lepo veče sa prijateljima.
- 1 dl mlake vode
- 1 dl mlakog mleka
- 1/4 kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 350 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
Za premazivanje:
- 2 dl soka od paradajza
- 2 kašike paradajz pelata
- 10 listova bosiljka
- 1 kašičica origana
Za fil:
- 200 g gaude
- 1 veći paradajz
- po želji listovi bosiljka
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izmrvljen kvasac i šećer dodajte u mleko mleko. Pustite oko 5 minuta da nadođe. U jednoj posudi pomešajte vodu, nadošao kvasac i brašnom sa solju. Zamesite glatko testo. Umešajte ulje i ostavite da se udvostruči. U jednoj posudi pomešajte sok od paradajza, sa pelatom, sitno seckanim peršunom i origanom. Zatim premesite nadošlo testo, pa ga ostavite par minuta da se odmori. Rastanjite u formi kruga. Onda ga stavite u nauljenu tepsiju,i izbockajte viljuškom. Prelijte smesom od paradajza i bosiljka i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se sir ne otopi. Oljuštite paradajz i isecite na kriške. Nakon što se sir otopi, izvadite iz rerne, pa poređajte paradajz i listiće bosiljka. Vratite picu u rernu da se ispeče do kraja, oko 5 do 7 minuta.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)