PICA MARGARITA Nosi ime po čuvenoj kraljici, a pravi je raj za nepca
Smatra se da je čuveni italijanski specijalitet posvećen kraljici Margariti Savojskoj, zbog čega i nosi njeno ime.
Potrebno je
Za testo
- 1 dl mlake vode
- 1 dl mlakog mleka
- 1/4 kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 350 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
Za premazivanje:
- 2 dl soka od paradajza
- 2 kašike paradajz pelata
- 10 listova bosiljka
- 1 kašičica origana
Za fil:
- 200 g gaude
- 1 veći paradajz
- po želji listovi bosiljka
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izmrvljen kvasac i šećer dodajte u mleko mleko. Pustite oko 5 minuta da nadođe. U jednoj posudi pomešajte vodu, nadošao kvasac i brašnom sa solju. Zamesite glatko testo. Umešajte ulje i ostavite da se udvostruči. U jednoj posudi pomešajte sok od paradajza, sa pelatom, sitno seckanim peršunom i origanom. Zatim premesite nadošlo testo, pa ga ostavite par minuta da se odmori. Rastanjite u formi kruga. Onda ga stavite u nauljenu tepsiju,i izbockajte viljuškom. Prelijte smesom od paradajza i bosiljka i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se sir ne otopi. Oljuštite paradajz i isecite na kriške. Nakon što se sir otopi, izvadite iz rerne, pa poređajte paradajz i listiće bosiljka. Vratite picu u rernu da se ispeče do kraja, oko 5 do 7 minuta.
Možda vas zanima:
MARGARITA Omiljena pica u domaćoj varijanti, za lepo veče sa prijateljima
Priprema nije komplikovana, pa će uspeti i potpunim početnicima.
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
MINI PICE Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a baka Mira zna kako da ispadnu još slasnije
Svaki zalogaj je gurmanski raj, pravićete stalno.
PICA IZ TIGANJA Klasik na drugačiji način, gotov začas, a svi će vam tražiti recept
Omiljeno italijansko jelo na novi način, prste da poližete.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA Mirisna poslastica kao stvorena za kišne, jesenje dane
Neodoljiva i sočna, poći će vam voda na usta.
Komentari (0)