NJOKE SA MLEVENIM MESOM Gurmanski specijalitet gotov za pola sata, po receptu bez mane
Sočno i slasno jelo, za celu porodicu.
Potrebno je
- 400 g njoka
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- 500 g mlevenog mesa
- 150 g rendane gaude
- veza svežeg peršuna
- 400 g paradajz-pelata
- dve šolje rendane gaude
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Na zagrejanom ulju, u većem tiganju propržite sitno seckan luk, pa dodajte izgnječen beli luk i mešajte još minut. Dodajte mleveno meso, pa posolite i pobiberite. Dinstajte uz mešanje dok ne promeni boju. Zatim dodajte usitnjeni paradajz-pelat, smanjite vatru i dinstajte uz mešanje još pola sata. Dodajte parmezan i sklonite sa vatre. U slanoj, ključaloj vodi kuvajte njoke, sve dok ne isplivaju na površinu. Onda ih ocedite i prebacite u vatrostalnu činiju. Dodajte meso i rendanu gaudu, začinite peršunom i promešajte. Pecite njoke 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite gaudom.
POTAŽ OD GRAŠKA ZA ONE IZBIRLJIVE Sočno jelo koje greje dušu i telo
Fenomenalan potaž raspametiće i one izbirljive.
ŠPANSKA PITA Slasno predjelo sa šunkom, krastavcima i kačkavaljem, poćiće vam voda na usta
Sočno predjelo oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA NAJBOLJU TESTENINU Biće ukusna i slasna, a pasta nikad bolja
Trikovi iskusnih domaćica za najbolju testeninu.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
Komentari (0)