NJOKE SA MLEVENIM MESOM Gurmanski specijalitet gotov za pola sata, po receptu bez mane
Sočno i slasno jelo, za celu porodicu.
Potrebno je
- 400 g njoka
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- 500 g mlevenog mesa
- 150 g rendane gaude
- veza svežeg peršuna
- 400 g paradajz-pelata
- dve šolje rendane gaude
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Na zagrejanom ulju, u većem tiganju propržite sitno seckan luk, pa dodajte izgnječen beli luk i mešajte još minut. Dodajte mleveno meso, pa posolite i pobiberite. Dinstajte uz mešanje dok ne promeni boju. Zatim dodajte usitnjeni paradajz-pelat, smanjite vatru i dinstajte uz mešanje još pola sata. Dodajte parmezan i sklonite sa vatre. U slanoj, ključaloj vodi kuvajte njoke, sve dok ne isplivaju na površinu. Onda ih ocedite i prebacite u vatrostalnu činiju. Dodajte meso i rendanu gaudu, začinite peršunom i promešajte. Pecite njoke 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite gaudom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)