TORTILJE S PILETINOM Slasno jelo koje se ne odbija, a svaki zalogaj je raj za nepca
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 tortilje
- 200 g pilećeg fileta
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 crveni luk
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica začina po izboru (npr. čili prah, kumin)
- 50 g rendanog sira
Priprema:
Pileći file isecite na tanke trakice i začinite solju, biberom i začinima po izboru. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite piletinu dok ne postane zlatnobraon. Dodajte seckanu papriku i luk, te pržite još 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Na tortilje stavite mešavinu piletine i povrća, pospite rendanim sirom, i zamotajte. Poslužite toplo, po želji uz umak od jogurta ili gvakamole.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
Komentari (0)