ZDRAVSTVENE BLAGODETI KRASTAVCA 8 razloga da ga jedete svaki dan, ali u ovo vreme ga izbegavajte
Izuzetno zdrava namirnica bogata vodom i vitaminima višestruko će uticati na zdravlje organizma.
Pravilno konzumiranje krastavca
Nemojte nakon konzumiranja krastavca da odmah pijete vodu. On je prepun vode, pa ćete da smanjite korist hranljivih materija u njemu.
Tokom noći ga izbegavajte
Zbog velike količine vode može da dovede do nadimanja, zato je najbolje da ga izbegavate noću.
Sprečava neurološke bolesti
Zahvaljujući antioksidansu fisetinu jača rad mozga. Fosfor smanjuje rizik od pojave neuroloških bolesti, a takođe jača pamćenje i koncentraciju.
Odličan za mršavljenje
Zbog velike količine vode bićete siti. Ima malo kalorija pa je pogodan za dijete i mršavljenje.
Ubrzava probavu
Sadrže vlakna, vitamine i visok udeo vode što pomaže probavi.
Mekša i sjajnija koža
Zbog visokog procenta vode odličan je za hidrataciju,a zbog vitamina B i C, kao i cinka pomaže lepoj koži.
Jača kosa
Prepun vitamina doprineće jačanju kose i sprečiti prevremeni gubitak kose i pojavu sedih.
Jača kosti
Sadrži vitamin K i kalcijum što će da pomogne jačim kostima.
Uklanja toksine
Smatra se da redovno konzumiranje pomaže izbacivanju toksina iz jetre i creva.
Hormonska ravnoteža
Fosfor deluje na endokrine žlezde i pomaže pri stvaranju i otpuštanju hormona, a krastavci ga sadrže u preporučenoj dnevnoj količini unosa.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
OČISTITE SUDOPERU ZA TREN OKA Sijaće se kao nova, a treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Namirnica koju ima svaka domaćica izglancaće sudoperu začas.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
Komentari (0)