MIMOZA SALATA Kraljica praznične trpeze u sočnom spoju ukusa, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Kremasta salata dekorativnog izgleda prijaće i oku i nepcima.

mimoza salata
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 krompira
  • 6 tvrdo kuvanih jaja
  • 200 g stišnjene šunke 
  • 300 g tvrdog sira 
  • 1 pavlaka
  • 100 g majoneza
  • so, biber

Priprema:

Krompir skuvajte sa ljuskom pa ga ohladite. Kuvajte jaja da žumace ne bude rovito, duže od 5 minuta. U jednoj posudi pomešajte pavlaku i majonez. Dodajte začine po ukusu. Dno činije za serviranje premažite prelivom. Zatim izrendajte sve sastojke pa ih ređajte u slojevima u činiju za serviranje. Stavite prvo krompir, pa preliv, pa rendanu šunku. Premažite prelivom pa dodajte rendano kuvano jaje, preliv, pa sir. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite rendanim sirom. Dekorišite rendanim žumancima. Vaša Mimoza salata je gotova. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading