MIMOZA SALATA Kraljica praznične trpeze u sočnom spoju ukusa, po receptu bez mane
Kremasta salata dekorativnog izgleda prijaće i oku i nepcima.
Potrebno je
- 4 krompira
- 6 tvrdo kuvanih jaja
- 200 g stišnjene šunke
- 300 g tvrdog sira
- 1 pavlaka
- 100 g majoneza
- so, biber
Priprema:
Krompir skuvajte sa ljuskom pa ga ohladite. Kuvajte jaja da žumace ne bude rovito, duže od 5 minuta. U jednoj posudi pomešajte pavlaku i majonez. Dodajte začine po ukusu. Dno činije za serviranje premažite prelivom. Zatim izrendajte sve sastojke pa ih ređajte u slojevima u činiju za serviranje. Stavite prvo krompir, pa preliv, pa rendanu šunku. Premažite prelivom pa dodajte rendano kuvano jaje, preliv, pa sir. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite rendanim sirom. Dekorišite rendanim žumancima. Vaša Mimoza salata je gotova. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAŽNA MIMOZA SALATA Kada probate ovaj recept zaboravićete na original, polovina nestane dok trepnete
Sočna i slasna, ukusa koji se ne zaboravlja.
SLASNA MIMOZA SALATA Preukusno predjelo koje se pojede u slast, za svaki svečani događaj
Sočna i ukusna, nestaće sa stola odmah.
MIMOZA SALATA Neodoljiva i slasna, a dekorisaće svaku svečanu trpezu
Fenomenalna salata u savršenom spoju sastojaka.
MIMOZA SALATA Druga omiljena salata u Srbiji, odmah posle ruske, po receptu bez mane
Slasna i sočna, gosti će biti oduševljeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)