VODENA TORTA Jeftina poslastica koju su znale da prave sve domaćice u Jugoslaviji, a sastojke već imate u kuhinji
Pravi se lako, od jeftinih sastojaka, a izdašna je i neodoljiva.
Potrebno je
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 500 ml vode
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte postepeno brašno. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još pola sata. U jednu šerpu stavite vodu sa šećerima da proključa. Ostavite da se prohlade patišpanj i preliv. Prelijte hladan preliv preko prohlađenog patišpanja. Dekorišite tortu po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
VODENA TORTA Poslastica čiji su recept znale sve jugoslovenske domaćice, a mekan kao duša
Pravi se od jeftinih sastojaka, a vratiće vas momentalno u prošle dane.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
Komentari (0)