VODENA TORTA Jeftina poslastica koju su znale da prave sve domaćice u Jugoslaviji, a sastojke već imate u kuhinji
Pravi se lako, od jeftinih sastojaka, a izdašna je i neodoljiva.
Potrebno je
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 500 ml vode
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte postepeno brašno. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još pola sata. U jednu šerpu stavite vodu sa šećerima da proključa. Ostavite da se prohlade patišpanj i preliv. Prelijte hladan preliv preko prohlađenog patišpanja. Dekorišite tortu po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
VODENA TORTA Poslastica čiji su recept znale sve jugoslovenske domaćice, a mekan kao duša
Pravi se od jeftinih sastojaka, a vratiće vas momentalno u prošle dane.
TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
FILADELFIJA TORTA Kremasta i očaravajuća nepečena poslastica od koje će vam poći voda na usta
Jednostavne pripreme, a ukusa koji priča priče.
TORTA OD AVOKADA I LIMETE Očaravajuća, nepečena poslastica koja će vas rashladiti u momentu
Mekana i mirisna, za dane kada nemate vremena.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)