ČOKOLADNA BABKA SLAĐA OD KLASIČNE Poljska poslastica mekana kao duša, a svi će uzeti parče više
Ako volite čokoladu, ovaj slatki hleb ćete obožavati.
Potrebno je
- 3 kašičice sušenog kvasca
- 3/4 šoljice mleka
- 1/2 šoljice kristalnog šećera
- 2 jajeta plus 1 ekstra žumance
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 3 x 3/4 šoljice brašna
- 150 g nesoljenog, mekog putera
- 200 g crne čokolade (70%)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, mleko i kašičicu šećera pa promešajte viljuškom, pa ostavite da stoji 15 minuta ili dok ne postane penasto. Zasebno sjedinite jaja, žumance, cimet, preostalih 105 grama šećera i kašičicu soli. Dodajte brašno pa sve sjedinite mikserom. Dodajte kvasac i jaja i mutite na srednjoj brzini dok se sve ne stopi u kompaktnu smesu. Zatim smanjite brzinu i mutite 10 minuta dok smesa ne postane kremasta. Dodajte puter sečen na komade, pa pokrijte posudu. Ostavite na toplom sat do dva, dok smesa ne naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo u oblik pravouganika 45 x 30 centimetara, namažite ga s preostalih 25 grama putera pa ga ravnomerno pospite čokoladom. Zatim oblikujte testo pa ga isecite po dužini. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte smesu i ostavite sat vremena da naraste. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohladite babku u plehu 10 minuta pa prelijte otopljenom čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
BABKA SA MAKOM Poljski desert koji prija oku, a pravi je raj za nepca
Poljski slatki hleb raspametiće i one izbirljive, a mak mu daje posebnu draž.
HLEB SA SUVIM GROŽĐEM I CIMETOM Slatko zadovoljstvo probudiće sva čula, a uspeva svima
Možete da ga jedete za užinu ili desert, ili da ga dodate uz omiljeni namaz.
NEODOLJIVI HLEB PUNJEN ČOKOLADOM Slatki specijalitet ukusa koji se pamti, a uspeva svima
Možete da ga služite za doručak ili desert, nećete da pogrešite.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)