POSNA GIBANICA Hrskavih kora i sočnog nadeva, ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna pita sa sirom u posnoj varijanti oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA GIBANICA JOŠ BOLJA OD MRSNE Za savršen doručak, služite uz šolju sojinog jogurta
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.

POSNA GIBANICA SA TOFUOM Jedan sastojak joj daje poseban šmek, a poćiće vam voda na usta
Mnogima omiljena pita sa sirom može da se napravi i u posnoj varijanti, samo je potrebno da zamenite neke mrsne sastojke.

POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti
Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.
- 500 g gotovih kora
- 500 g posnog sira
- 2 posne kisele pavlake (male)
- 1 šolja kisele vode
- 3 kašike mlevenog lana
- 7,5 čaša vode
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni posni sir. Zasebno, u posudi pomešajte mleveni lan i vodu i sjedinite, pa dodajte u smesu i dobro promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje, pa svaku koru umočite u smesu i zgžvajte, pa ređajte u pleh. Preostali fil sipajte preko toga . Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

SLANI KROASANI SA SPANAĆEM ZA USKRS Drugačiji i sočni, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju jogurta.

AVOKADO SALATA SA KRASTAVCEM Kremasta i jednostavna za pripremu, a super ide uz razna jela
Služite uz piletinu ili jelo po želji.
Komentari (0)