ČOKOLADNA KARAMEL FANTAZIJA Torta za sva vremena, a ne peče se i uspeva svima
Torta u savršenom spoju čokolade i karamele oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 250 g karamelizovanog keksa
- 250 g čokolade za kuvanje
- 620 ml kondenzovanog mleka
- 400 ml slatke mlečne pavlake
- 100 g putera
- 15 g želatina u prahu
- 100 ml vode
- šlag za dekoraciju
Priprema
Razmutite želatin u vodi pa ostavite 10 ak minuta da nabubri. Na tihoj vatri zagrejte kondenzovano mleko, puter i čokoladu, sve dok se ne otope. U mikrotalasnoj zagrejte 10 do 15 sekundi pa dodajte u prethodnu smesu. Umešajte hladnu slatku pavlaku, da odmah smanjite temperaturu fila. Izmešajte dobro pa stavite oko sat vremena u frižider. Kalup obložite najlon folijom pa rasporedite keks. Sipajte 2 kašike fila pa ostavite 5 minuta u zamrzivaču. Ponovite postupak još 2 puta. Ostavite tortu preko noći u frižideru. Dekorišite tortu šlagom i komadićima čokolade. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)