GVAKAMOLE SOS Biser meksičke kuhinje u kombinaciji ukusa bez premca

Ivana Pavlović

17:00

U sosu sa 0

Možete da mažete na tost, služite kao prilog uz čips ili dodajte ribi ili mesu.

gvakamole sos
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 zrela avokada
  • 1 limun 
  • 1 mladi luk
  • 1 mali paradajz, isečen na kockice
  • 1 čen belog luka, zgnječen
  • so
  • biber po ukusu
  • sveži korijander

Priprema:
Prvo avokado isecite napola, pa uklonite koštice, izvadite meso avokada kašikom i stavite u činiju. Onda dodajte sok od limuna preko njega da biste sprečili da potamni. Viljuškom izgnječite avokado dok ne dobijete gušću pastu. Zatim dodajte seckani mladi luk, paradajz isečen na kockice i izgnječeni beli luk u činiju s avokadom. Dobro izmešajte i sjedinite sastojke. Pobiberite i posolite sos po želji, i dodajte malo korijandera. Služite uz meso ili ribu, namažite na tost, ili kao prilog tortilja čipsu.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading