Možete da mažete na tost, služite kao prilog uz čips ili dodajte ribi ili mesu.
Potrebno je
- 2 zrela avokada
- 1 limun
- 1 mladi luk
- 1 mali paradajz, isečen na kockice
- 1 čen belog luka, zgnječen
- so
- biber po ukusu
- sveži korijander
Priprema:
Prvo avokado isecite napola, pa uklonite koštice, izvadite meso avokada kašikom i stavite u činiju. Onda dodajte sok od limuna preko njega da biste sprečili da potamni. Viljuškom izgnječite avokado dok ne dobijete gušću pastu. Zatim dodajte seckani mladi luk, paradajz isečen na kockice i izgnječeni beli luk u činiju s avokadom. Dobro izmešajte i sjedinite sastojke. Pobiberite i posolite sos po želji, i dodajte malo korijandera. Služite uz meso ili ribu, namažite na tost, ili kao prilog tortilja čipsu.
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
ZORICIN MINI TART SA BOROVNICAMA MEKAN KAO PAMUK Kao osmišljen za savršen vikend
Napravite ovaj neodoljivi voćni desert po receptu Zorice Pešić iz Beograda
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
BURGER SOS Džejmi Oliver otkriva kako da bude slasan i sočan, a ukusa koji priča priče
Recept poznatog kuvara raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)