ZAŠTO SU ŠLJIVE TOLIKO ZDRAVE? Najbolje je da ih jedete svakodnevno, a posebno ako imate ovu bolest
Konzumiranje šljiva svaki dan može da doprinese brojnim benefitima po zdravlje
Šljiva je voće koje sadrži vitamin C, vitamin B6, bakar, vitamin B2, vitamin B3, vitamin K, magnezijum, gvožđe, kalcijum.
Krvni pritisak i zdravlje srca
Sprečiće koagulaciju trombocita koja dovodi do ateroskleroze i drugih bolesti srca.
Nizak glikemijski indeks
Smanjićete rizik od dijabetesa tipa 2. Konzumiranje šljive može da smanji nivo glukoze u krvi, zbog sastojka lutein. Flavonoidi u šljivama će da smanje rizik od otpornosti na insulin.
Pomaže probavi
Niskokalorično voće prvi je izbor kod konstipacije, tj.zatvora.
Uticaće na gustoću kostiju
Ako budete konzumirali oko 100 grama suvih šljiva na dan u periodu od tri meseca možete značajno da povećate markeri u krvi. Ovi markeri su pokazatelj povećanja gustoće kostiju.
OČISTITE SUDOPERU ZA TREN OKA Sijaće se kao nova, a treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Namirnica koju ima svaka domaćica izglancaće sudoperu začas.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
Komentari (0)