ZAŠTO SU ŠLJIVE TOLIKO ZDRAVE? Najbolje je da ih jedete svakodnevno, a posebno ako imate ovu bolest
Konzumiranje šljiva svaki dan može da doprinese brojnim benefitima po zdravlje
Šljiva je voće koje sadrži vitamin C, vitamin B6, bakar, vitamin B2, vitamin B3, vitamin K, magnezijum, gvožđe, kalcijum.
Krvni pritisak i zdravlje srca
Sprečiće koagulaciju trombocita koja dovodi do ateroskleroze i drugih bolesti srca.
Nizak glikemijski indeks
Smanjićete rizik od dijabetesa tipa 2. Konzumiranje šljive može da smanji nivo glukoze u krvi, zbog sastojka lutein. Flavonoidi u šljivama će da smanje rizik od otpornosti na insulin.
Pomaže probavi
Niskokalorično voće prvi je izbor kod konstipacije, tj.zatvora.
Uticaće na gustoću kostiju
Ako budete konzumirali oko 100 grama suvih šljiva na dan u periodu od tri meseca možete značajno da povećate markeri u krvi. Ovi markeri su pokazatelj povećanja gustoće kostiju.
GURMANSKE SIR BOMBICE Slasno predjelo koje će svi obožavati, a prave se lako
Neodoljive i slasne, savršene za slavsku trpezu.
SLASNA KROMPIRUŠA Neodoljiva i ukusna, poćiće vam voda na usta
Sočnu pitu najbolje služite vruću.
POTAŽ OD GRAŠKA ZA ONE IZBIRLJIVE Sočno jelo koje greje dušu i telo
Fenomenalan potaž raspametiće i one izbirljive.
ŠPANSKA PITA Slasno predjelo sa šunkom, krastavcima i kačkavaljem, poćiće vam voda na usta
Sočno predjelo oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA NAJBOLJU TESTENINU Biće ukusna i slasna, a pasta nikad bolja
Trikovi iskusnih domaćica za najbolju testeninu.
Komentari (0)