GRČKI FRAPE MIRIŠE NA MORE Po originalnom receptu, a rahladiće vas za tren
Omiljena letnja kafa na domaći način, pravićete stalno.
Potrebno je
- Dve kašičice instant kafe
- Dve kašičice granuliranog šećera
- Dve ili tri šolje hladne vode
- Kocke leda
- Dve kašike mleka
Priprema
U šejker ili blender stavite kafu, šećer i dve kašike hladne vode. Poklopite i dobro protresite. Izblendajte blenderom dok ne dobijete gustu penu. Visoku čašu napunite kockicama leda, pa polako sipajte gustu smesu preko kockica. Dodajte ostatak mleka i vode. Služite frape odmah. Prijatno!
Možda vas zanima:
FRAPE SA KOKOSOVIM MLEKOM Kafa koja vraća uspomene sa mora, a rashladiće vas u trenutku
Preukusna kafa na bazi biljnog mleka biće pogodna i za one koji poste.
OMILJENA GRČKA KAFA NA DOMAĆI NAČIN Frape koji budi uspomene sa letovanja rashladiće vas u momentu
Najukusnija kafa u domaćoj verziji.
KAFE LATE SA BUNDEVOM Zagrejaće vam dušu i telo, a osvaja na prvi gutljaj
Savršena za hladno vreme, kremasta i slatka kafa ulepšaće vam početak dana.
KAFA SA CIMETOM Za buđenje, zdravlje, imunitet i mršavljenje
Probajte kafu sa cimetom i dodajte još jedan šmek vašem omiljenom napitku. Prijatelj dobrog izgleda, ubrzava metabolizam i pravi barijeru protiv prehlade.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)