PALAČINKA TORTA UKUSNIJA OD KLASIČNE Dekorativna poslastica koju će obožavati najmlađi, a uspeva BAŠ svima
Fenomenalna poslastica od palačinki za sve svečane prilike.
Potrebno je
- 180 g oštrog brašna
- 35 g kakao praha
- prstohvat soli
- 10 g kristal šećera
- 3 jaja
- 260 ml mleka
- 160 ml vode
- 60 g meda
- 25 ml suncokretovog ulja
Za krem:
- 250 g krem-sira
- 90 g šećera u prahu
- 150 g kisele pavlake
- 250 g slatke pavlake
- 4 kašike šećera u prahu
Napomena: Od navedene količine dobićete oko 14 palačinki.
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, so i šećer. Postepeno dodajte mleko, uz neprestano mešanje. Sipajte vodu i mešajte, sve dok ne dobijete glatku smesu. Zatim testo procedite kroz sitno sito, da uklonite grudvice. Umešajte med, pa sve promešajte. Pustite da odstoji 20 minuta. Zatim, sipajte ulje u testo. Pecite palačinke, s obe strane, u podmazanom tiganju, na srednjoj vatri. U jednoj posudi pomešajte krem-sir, 45 g šećera u prahu i kiselu pavlaku dok ne dobijete glatku smesu. U zasebnoj posudi, umutite slatku pavlaku sa 45 g šećera u prahu dok ne dobijete čvrst šlag. Ovu smesu dodajte u kremu pa dobro sjedinite. Kremom premažite svaku palačinku, pa dvaput preklopite. Slažite jednu palačinku na drugu, formirajući rolnu. Umotajte tortu u kalup za torte pa je prekrijte providnom folijom. Ostavite u frižideru bar 8 sati. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
VODENA TORTA Zaboravljena jeftina poslastica skupog ukusa, sve bake su znale recept za nju
Sastojke več imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
MARKIZA Nepečena poslastica koja je neizostavna na svakoj svečanoj trpezi
Kraljica svakog bitnog događaja i svečane trpeze, a priprema je tako jednostavna.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)