PALAČINKA TORTA UKUSNIJA OD KLASIČNE Dekorativna poslastica koju će obožavati najmlađi, a uspeva BAŠ svima

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica od palačinki za sve svečane prilike.

torta od palačinki
Shutterstock

Potrebno je

  • 180 g oštrog brašna
  • 35 g kakao praha
  • prstohvat soli
  • 10 g kristal šećera
  • 3 jaja
  • 260 ml mleka
  • 160 ml vode
  • 60 g meda
  • 25 ml suncokretovog ulja

Za krem:

  • 250 g krem-sira
  • 90 g šećera u prahu
  • 150 g kisele pavlake
  • 250 g slatke pavlake
  • 4 kašike šećera u prahu

Napomena: Od navedene količine dobićete oko 14 palačinki.

Priprema: 

U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, so i šećer. Postepeno dodajte mleko, uz neprestano mešanje. Sipajte vodu i mešajte, sve dok ne dobijete glatku smesu. Zatim testo procedite kroz sitno sito, da uklonite grudvice. Umešajte med, pa sve promešajte. Pustite da odstoji 20 minuta. Zatim, sipajte ulje u testo. Pecite palačinke, s obe strane, u podmazanom tiganju, na srednjoj vatri. U jednoj posudi pomešajte krem-sir, 45 g šećera u prahu i kiselu pavlaku dok ne dobijete glatku smesu. U zasebnoj posudi, umutite slatku pavlaku sa 45 g šećera u prahu dok ne dobijete čvrst šlag.  Ovu smesu dodajte u kremu pa dobro sjedinite. Kremom premažite svaku palačinku, pa dvaput preklopite. Slažite jednu palačinku na drugu, formirajući rolnu. Umotajte tortu u kalup za torte pa je prekrijte providnom folijom.  Ostavite u frižideru bar 8 sati. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading