KROMPIRUŠA SA TUNJEVINOM Idealna za doručak ili večeru, a pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva čorba oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 3 krompira
- 1 konzerva tunjevine
- 500 g tankih kora
- 1 veza mladog luka
- ulje
- so, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte luk pa ga propržite na ulju. Dodajte rendan krompir, so, biber i tunjevinu iz konzerve, pa sve promešajte. Pripremite kore pa na dno svake nanesite 3 kašike fila. Zatim savijte ivice i urolajte, pa poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Odozgo malo premažite uljem. Pecite pitu oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.
PORTOKALOPITA Grčka poslastica sa pomorandžom, kao stvorena za početak jeseni
Fenomenalna jesenja poslastica oduševiće sve sladokusce.
POSNA KROMPIRUŠA RAJ ZA NEPCA Ni malo ne zaostaje za originalom, slasna i sočna
Sočna pita za krompirom pogodna za dane posta, za doručak ili večeru.
DŽEM OD ŠIPKA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Bio je omiljen u staroj Jugoslaviji, a sada se retko pravi
Bilo da ga mažete samostalno na hleb ili dodate kao prilog, bićete oduševljeni ukusom.
BLEDSKA KREMPITA Omiljena poslastica pokojnog maršala, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i vazdušasta, bila je omiljeni kolač maršala Josipa Broza Tita.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)