AKO ŽELITE ČIZKEJK KAO IZ POSLASTIČARNICE URADITE OVO Biće mekan kao duša i kremast

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Primenite jednostavne trikove i uživajte u omiljenom kolaču.

čizkejk
Shutterstock

Dobro utisnite podlogu

Podloga od mrvljenog keksa i putera će biti savršena ako dnom čaše jako utisnete smesu u kalup. Na taj način će da postane kompaktna i neće da se mrvi.

Masnoća

Ako recept podrazumeva punomasne sastojke nemojte da sami stavljate manje masan sir. Da bi krem bio savršen, potrebno je da ovo ispoštujete. 

Temperatura 

Najbolje je da koristite sastojke sobne tempersture, bilo da pravite čizkejk koji se peče ili ne. Iz frižidera je potrebno da bude samo pavlaka za šlag.

Trik za pečenje

Ukoliko pravite pečeni čizkejk, najbolje je da na dno rerne stavite posudu sa vodom.

Krug nožem

Nožem napravite jedan krug oko ivica čizkeja, videćete koliko se lakše vadi, u jednom komadu.

Izvadite iz frižidera ranije

Izvadite čizkejk iz frižidera najmanje 20 minuta pre serviranja, da bi bio savršenog ukusa.

Komentari (0)

Loading