TULUMBE Po originalnom bakinom receptu, a mekane i slatke, savršene za uživanje
Fenomenalan desert za prave sladokusce.
Potrebno je
Za testo:
- 4 krupnija jajeta
- 400 ml vode
- 100 ml ulja
- 250 g brašna
- 2 kašičice šećera
- prstohvat soli
- 1 l ulja za prženje
Za sirup:
- 1 kg šećera
- 600 ml vode
- kriške od pola limuna
Napomena: Važno je da preliv napravite dan ranije i da ostavite celu noć da se hladi. Od navedene količine dobićete 40 tulumbi.
Priprema:
So, šećer, ulje i vodu sipajte u dublju šerpu pa ostavite da proključa. Onda skinite sa šporeta, dodajte brašno i mešajte dok se ne napravi čvrsta smesa u obliku lopte. Pustite testo 15 minuta da se prohladi, a vi za to vreme penasto umutite jaja. Zatim jaja dodajte testu i mikserom sjedinite. Kada testo postane svilenkasto i mekše, njime punite špric za tulumbe. U šerpicu sipajte litar ulja pa u njega istiskajte špricem tulumbe, oko 10 cm dužine. Ostavite prostora u šerpici između njih, zato što će narasti. Pržite ih uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlatnu boju. Vadite tulumbe rešetkastom kašikom i stavljajte u sirup. Ugasite ringlu i pustite da se prohlade. Prelijte pržene tulumbe gotovim sirupom pa prekrijte folijom. Stavite tulumbe u frižider da se hlade.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert mekan kao duša, za pravo uživanje
Savršene i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJSOČNIJE TULUMBE Desert koji svi obožavaju, za prave sladokusce
Mekane i slatke, ovakve do sada niste jeli.
TULUMBE Starinski desert koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljive i sočne, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
TULUMBE Po originalnom receptu, hrskave spolja, a mekane iznutra
Sočna turska poslastica vremenom je postala neizostavni slatkiš svake domaćice.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)