TULUMBE IZ RERNE Najlakši način da napravite ovu sočnu i mekanu poslasticu

Vesna Vukadinović

15:30

Slatki kutak 0

Ove tulumbe se lako prave i svakome uspeju.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

5 jaja

400 g brašna

400 ml vode

130 ml ulja

1 ravna kašičica soli

1 prašak za pecivo

Za sirup:

1 l vode

700 g šećera

1 limun

Priprema:

Sirup: Opran limun iseći na kolutove. Vodu, šećer i limun staviti da provri. Kada provri kuvati na jakoj vatri 15 minuta bez poklopca. Skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti da se ohladi.

Testo: Pleh obložiti papirom za pečenje. U šerpu sipati vodu, ulje i so i staviti da provri. Skloniti sa vatre i dodati mešavinu brašna i praška za pecivo, dobro izmešati. Vratiti na vatru i mešati varjačom još 2 minuta. Ostaviti testo da se prohladi, pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti sve vreme mikserom sa nastavcima za testo. Tulumbe istiskivati špricem za tulumbe na pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Za to vreme ne otvarajte rernu. Sklonite pek papir i prelijte pečene tulumbe hladnim sirupom.

Komentari (0)

Loading