ŽUTI KOLAČ SA BOROVNICAMA Baka Ljilja zna kako da ispadne savršen, a mekan kao pamuk

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

žuti kolač sa borovnicama
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 jaja
  • 2 šolje šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5 šolja ulja
  • 3 šolje gustog jogurta
  • 4 šolje brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 šolje borovnica

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite penasto belanca. Sipajte oba šećera i umutite. Dodajte žumanca, ulje, jogurt sve vreme muteći. Stavite brašno pomešano sa praškom za pecivo i izmešajte kašikom. Na kraju stavite borovnice koje ste pomešali sa jednom kašikom brašna. Dva pravougaona kalupa obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko jedan sat. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu, pa ga izvrnite na tacnu. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading