RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Preukusna i sočna, pravićete stalno.

riblja čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g rečne ribe 
  • pola štapa praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 6 šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 1 koren paškanata
  • 3 čena belog luka
  • mešavina (so, suvi biljni začin, tucana ljuta paprika, slatka mlevena začinska paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna)
  • 10-ak zrna bibera
  • 3 lista lorbera
  • 1 kašičica belog luka u granulama

Priprema:

Skuvajte ribu. Zatim je sklonite sa vatre, i ostavite da se prohladi. Procedite, ali sačuvajte tečnost. Ribu, pažljivo, očistite od koštica, pa je ostavite sa strane. U loncu, na maslinovom ulju, ispržite sitno sečen crni i beli luk i praziluk. Umešajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Propržite malo, pa dodajte očišćenu ribu. Mešavinu začina pomešajte sa tečnošću koju ste ostavili, pa dodajte u lonac.  Umešajte biber u zrnu, lovorov list i beli luk u granulama. Ostavite da ključa, petnaest minuta. Sipajte vruću čorbu u tanjir pa je pospite sitno seckanim peršunom! Prijatno!

 

 

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading