RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek
Preukusna i sočna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 800 g rečne ribe
- pola štapa praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 6 šargarepa
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- 3 čena belog luka
- mešavina (so, suvi biljni začin, tucana ljuta paprika, slatka mlevena začinska paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna)
- 10-ak zrna bibera
- 3 lista lorbera
- 1 kašičica belog luka u granulama
Priprema:
Skuvajte ribu. Zatim je sklonite sa vatre, i ostavite da se prohladi. Procedite, ali sačuvajte tečnost. Ribu, pažljivo, očistite od koštica, pa je ostavite sa strane. U loncu, na maslinovom ulju, ispržite sitno sečen crni i beli luk i praziluk. Umešajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Propržite malo, pa dodajte očišćenu ribu. Mešavinu začina pomešajte sa tečnošću koju ste ostavili, pa dodajte u lonac. Umešajte biber u zrnu, lovorov list i beli luk u granulama. Ostavite da ključa, petnaest minuta. Sipajte vruću čorbu u tanjir pa je pospite sitno seckanim peršunom! Prijatno!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
PATLIDŽAN SALATA SA SVETE GORE Sočno predjelo koje spaja Balkan i Mediteran, a idealno za dane strogog posta
Sočna i aromatična, za pravo uživanje.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
PICA KOLUTIĆI Savršeno predjelo sa patlidžanom, za gurmane i one izbirljive
Idealna užina ili prilog omiljenom jelu, prste da poližete.
KROASAN TORTA Kremasta i izdašna, u neodoljivom spoju omiljenog deserta sa poslasticom
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaki važni događaj.
KOLIKO SMETE DA ČUVATE JAJA U FRIŽIDERU? Sve preko ovog termina je opasno, možete da se zarazite salmonelom
Nepravilno skladištenje jaja može dovesti do trovanja infekcijom salmonela, pri čemu mogu da se jave dijareja, grčevi ili groznica.
SLANA KREKER TORTA PRAVI RAJ ZA NEPCA Slasna i sočna, a prva nestane sa trpeze
Uspeva svima, brzo se pravi, a ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
NEMOJTE DA BACATE STARI SUNĐER ZA SUDOVE Primenite ga na ovaj način, nikad se ne biste setili
Iskoristite stari sunđer za sudove na dva korisna načina.
Komentari (0)