RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek
Preukusna i sočna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 800 g rečne ribe
- pola štapa praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 6 šargarepa
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- 3 čena belog luka
- mešavina (so, suvi biljni začin, tucana ljuta paprika, slatka mlevena začinska paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna)
- 10-ak zrna bibera
- 3 lista lorbera
- 1 kašičica belog luka u granulama
Priprema:
Skuvajte ribu. Zatim je sklonite sa vatre, i ostavite da se prohladi. Procedite, ali sačuvajte tečnost. Ribu, pažljivo, očistite od koštica, pa je ostavite sa strane. U loncu, na maslinovom ulju, ispržite sitno sečen crni i beli luk i praziluk. Umešajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Propržite malo, pa dodajte očišćenu ribu. Mešavinu začina pomešajte sa tečnošću koju ste ostavili, pa dodajte u lonac. Umešajte biber u zrnu, lovorov list i beli luk u granulama. Ostavite da ključa, petnaest minuta. Sipajte vruću čorbu u tanjir pa je pospite sitno seckanim peršunom! Prijatno!
Možda vas zanima:
RIBLJA ČORBA Donosimo vam kafanski recept za specijalitet koji se pamti
Bićete oduševljeni ukusom.
PARADAJZ ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara po kome uvek ispadne savršena
Preukusna, a krepi organizam u trenu.
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)