TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.

trileće
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 160 g šećera
  • 180 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Fil:

  • 400 g zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 2,5 dl slatke pavlake
  • 2,5 dl mleka

Karamel:

  • 150 g šećera
  • 30 g putera
  • 2 dl slatke pavlake
  • prstohvat soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne. Dodajte prstohvat soli, a onda i šećer, i mutite dok smesa ne postane čvrsta. Varjačom umešajte žumanca, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve polako promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta , u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite slatku pavlaku, mleko i kondenzovano mleko. Izvadite iz tepsije, pa u nju sipajte trećinu pripremljenog preliva. Vratite patišpanj u tepsiju, tako da donja strana bude okrenuta prema gore. Sklonite papir za pečenje i patišpanj izbockajte viljuškom, pa prelijte ostatkom preliva. Pustite desetak minuta da upije, pa premažite prelivom od karamele. U šerpici na srednje jakoj vatri zagrejte šećer, sve dok se ne otopi i ne dobije smeđu boju. Onda sklonite sa vatre pa dodajte puter i prstohvat soli. Zatim, umešajte zagrejanu slatku pavlaku pa vratite na ringlu i kuvajte još par minuta dok ne postane gusto kao sirup. Ohladite kolač u frižideru. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading