TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
Potrebno je
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 160 g šećera
- 180 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Fil:
- 400 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 2,5 dl slatke pavlake
- 2,5 dl mleka
Karamel:
- 150 g šećera
- 30 g putera
- 2 dl slatke pavlake
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne. Dodajte prstohvat soli, a onda i šećer, i mutite dok smesa ne postane čvrsta. Varjačom umešajte žumanca, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve polako promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta , u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite slatku pavlaku, mleko i kondenzovano mleko. Izvadite iz tepsije, pa u nju sipajte trećinu pripremljenog preliva. Vratite patišpanj u tepsiju, tako da donja strana bude okrenuta prema gore. Sklonite papir za pečenje i patišpanj izbockajte viljuškom, pa prelijte ostatkom preliva. Pustite desetak minuta da upije, pa premažite prelivom od karamele. U šerpici na srednje jakoj vatri zagrejte šećer, sve dok se ne otopi i ne dobije smeđu boju. Onda sklonite sa vatre pa dodajte puter i prstohvat soli. Zatim, umešajte zagrejanu slatku pavlaku pa vratite na ringlu i kuvajte još par minuta dok ne postane gusto kao sirup. Ohladite kolač u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)