HRSKAVE PILEĆE ROLNICE NAJTRAŽENIJE NA MREŽAMA Napravite i uverite se zašto milioni vole ovo jelo
Video korisnice Tik toka brzo je postao viralan, a kažu da je svaki zalogaj gurmanski raj.
Potrebno je
- 500 g pilećih prsa
- 2 kašike ulja
- 1 luk
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica pahuljica čilija
- 1 kašika običnog brašna
- 125 ml punomasnog mleka
- 50 g krem sira
- 150 g kukuruza slatkog
- 100 g iseckane mocarele
- kriške belog hleba
- 3 jaja i 4 kašike mleka
- 150 g prezle
Napomena: Od navedene količine dobićete 20 do 25 komada.
Priprema
Pržite luk i beli luk 3 minuta pa dodajte piletinu i začine i pržite još 10 minuta na srednjoj vatri Dodajte obično brašno. Kuvajte još 3-4 minuta da biste se oslobodili sirovog ukusa. Dodajte mleko. Kada se zgusne dodajte krem sir i kukuruz šećerac, pa dobro promešajte. Skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Zatim, dodajte mocarelu. Isecite hleb na oblik pravougaonika pa razvaljajte na tanko i punite sa kašikom fila. Zatvorite ivice i stisnite da se dobro zapečate. Premažite mešavinom jaja i mleka. Uvaljajte u prezle. Pržite rolnice oko 4 minuta, na srednjoj vatri, sve dok ne postanu smeđi i hrskavi.
Možda vas zanima:
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
PILETINA SA SUSAMOM RAJ ZA NEPCA Gotova za pola sata, a hrskaviju niste jeli
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)