HRSKAVE PILEĆE ROLNICE NAJTRAŽENIJE NA MREŽAMA Napravite i uverite se zašto milioni vole ovo jelo

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Video korisnice Tik toka brzo je postao viralan, a kažu da je svaki zalogaj gurmanski raj.

pileće rolnice
Shutterstock

Potrebno je

  •  500 g pilećih prsa
  •  2 kašike ulja
  • 1 luk
  •  3 čena belog luka
  •  1 kašičica paprike
  •  1 kašičica soli
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 1 kašičica origana
  •  1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica pahuljica čilija
  • 1 kašika običnog brašna
  •  125 ml punomasnog mleka
  •  50 g krem sira
  •  150 g kukuruza slatkog
  • 100 g iseckane mocarele
  •  kriške belog hleba
  •  3 jaja i 4 kašike mleka
  •  150 g prezle

Napomena: Od navedene količine dobićete 20 do 25 komada.

Priprema

Pržite luk i beli luk 3 minuta pa dodajte piletinu i začine i  pržite još 10 minuta na srednjoj vatri  Dodajte obično brašno. Kuvajte još 3-4 minuta da biste se oslobodili sirovog ukusa. Dodajte mleko. Kada se zgusne dodajte krem sir i kukuruz šećerac, pa dobro promešajte. Skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Zatim, dodajte mocarelu. Isecite hleb na oblik pravougaonika pa razvaljajte na tanko i punite sa kašikom fila. Zatvorite ivice  i stisnite da se dobro zapečate. Premažite mešavinom jaja i mleka. Uvaljajte u prezle. Pržite rolnice oko 4 minuta, na srednjoj vatri, sve dok ne postanu smeđi i hrskavi. 

@kauscooks Ramadan Recipes : Chicken & Sweetcorn Breadrolls Recipe (makes 20-25) - 500g chicken breast - 2 tbsp oil - 1 onion - 3 cloves garlic - 1 tsp paprika - 1 tsp salt - 1 tsp black pepper - 1 tsp oregano - 1 tsp ground cumin - 1 tsp chilli flakes - 1 tbsp plain flour - 125 ml whole milk - 50g cream cheese - 150g sweetcorn - 100g shredded mozarella - White bread slices - 3 eggs and 4 tbsp milk - 150g breadcrumbs Method 1. Sauté onions and garlic for 3 mins 2. Add chicken and seasonings 3. Cook chicken for 10 mins on medium heat 4. Add plain flour 5. Cook for a further 3-4 mins to get rid of raw taste 6. Add milk 7. Once thickened (2-3 mins on low simmer) add the cream cheese and sweet corn, mix well 8. Take off heat and allow to fully cool 9. Once cooled, add mozzarella if you want to make it cheesy 10. Remove crusts off bread and roll out till thin 11. Fill with 1 tbsp of filling 12. Seal edges with a flour-water mix and pinch to seal well 13. Optional but can also seal with a fork but not necessary 14. Coat in egg-milk mixture 15. Coat in breadcrumbs 16. Fry till golden brown and crispy (3-4 mins on medium heat) #ramadanrecipes #ramadan2024 ♬ original sound - KausCooks

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading