ČOKOLADNE ŠNENOKLE Klasik na moderan način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasične šnenokle, ove sa čokoladom ćete obožavati.
Potrebno je
- 3 litre mleka
- 15 jaja
- 20 kašika šećera
- 200 g čokolade za kuhanje
- 3 kašike gustina
- 3 kesice vanilin šećera
- 3 kašike čokolade u prahu
Priprema:
Belanca odvojite od žumanaca. Belanca umutite mikserom sa 6 kašika šećera, u čvrst sneg. Odvojite sa strane 300 ml mleka. Zakuvajte ostatak mleka sa šećerima, pa kad provri, smanjite temperaturu. Kašikom ubacite šlag u vruće mleko pa zakuvajte sa obe strane, po 15 sekundi. Šupljikavom špatulom vadite šlag i ređajte na tanjir. Žumance umutite sa čokoladom u prahu, pa dodajte odvojeno mleko. Umutite, pa dodajte gustin. Mutite sve dok ne dobijete glatku smesu. Šlag ukuvajte u mleko uz mešanje, pa dodajte čokoladu. Šlag rasporedite preko kuvanog krema pa ostavite da se prohladi.
Možda vas zanima:
ŠNENOKLE Vazdušasti slatkiš koji vraća u dane detinjstva, a najpopularniji zbog Milene Dravić
Fenomenalan slatkiš nastao u 19.veku u Beču, koji je kod nas proslavila Milena Dravić kao Dušanka u čuvenoj seriji.
ŠNENOKLE Omileni desert stare Jugoslavije, biće nikad kremastiji i slađi
Desert za sva vremena, ukusa koji priča priče.
ŠNENOKLE PO STAROM TETA MILICINOM RECEPTU Biće vazdušaste i mekane kao pamuk, a nikad slađe
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)