BAKA LJILJIN KOLAČ OD ŠLJIVA BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i sladak, ukusa koji priča priče
Ako volite voćne kolače, ovaj sa šljivama ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 kg šljiva
- 4 jajeta
- 1 šolja šećera
- 1 šolja ulja
- 1 šolja jogurta
- 3 šolje brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za posipanje:
- malo šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Dodajte ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Mikserom umutite pa podelite na 2 dela. Jedan deo utisnite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Operite šljive, presecite ih na pola i odstranite im koštice. Izvadite pleh iz rerne pa nanesite polovinu šljiva. Preko sipajte drugu polovinu testa. Smanjite temperaturu na 180 stepeni pa pecite još 30 minuta. Prohlađen kolač secite na kocke i pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA BOLJI OD SVAKE TORTE Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sočan, nećete moći da prestanete da jedete.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)