KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
Za kore :
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 200 g kokosovog brašna
Za fil :
- 10 žumanaca
- 120 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 200 g margarina
Dodatno:
- 100 g šlaga
- 200 ml mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudii umutite 5 belanaca sa šećerom u čvrst sneg. Umešajte kašiku brašna i 100 g kokosovog brašna. Varjačom polako izmešajte pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za drugu koru. Zasebno umutite žumanca sa šećerima, pa sipajte u šerpu i zakuvajte oko 20 minuta, uz neprestano mešanje. Kad se zgusne ostavite da se dobro prohladi. Umutite margarin pa sjedinite obe smese. Slažite tortu redosledom kora-pola fila-kora-pola fila. Umućenim šlagom dekorišite tortu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOKOS TORTA Raskošna poslastica skupog ukusa kojoj nema ravne
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
NEODOLJIVA KOKOS TORTA Fenomenalna poslastica koja osvaja od prvog zalogaja
Miriše na leto, a obožavaće je svi ljubitelji kokosa.
RAFAELO TORTA Mirisna poslastica koja se ne peče, za sve ljubitelje kokosa
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KOKOS TORTA OD SAMO 5 SASTOJKA Nepečena poslastica koja miriše na more i plažu
Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)