BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.

posne breskvice
Shutterstock

Potrebno je
Za testo

  • 150 - 200 g masti
  • 3 žumanceta
  • 100 g čaša šećera 
  • 5 čaša brašna
  • na vrh noža praška za pecivo

Za fil

  • 2-3 kašike džema od kajsija
  • mleveni orasi

Za ukrašavanje

  • ekstrakt crvene boje
  • malo mleka da se pomeša
  • šećer

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izmešajte mast, žumanca, šećer, brašno i prašak za pecivo. Od smese zamesite testo, pa napravite oblik kuglice. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Ohlađeno testo presecite na pola pa namažite mešavinom džema i oraha. Zatim preklopite kuglice pa ih umačite u crvenu jestivu boju. Na kraju, cele kuglice uvaljajte u šećer. Bon appetit!

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading