ORASNICE Najlepši starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a treba vam samo 4 sastojka
Fenomenalni kolači sa orasima poješće se čim se postave.
Potrebno je
- 2 belanca
- 250 g šećera u prahu
- 300 g seckanih oraha
- 300 g mlevenih oraha
- 1/4 soka od jednog limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte šećer i mutite, sve dok ne dobijete gustu smesu. Umešajte mlevene orahe i limunov sok. Varjačom dobro promešajte da smesa postane kompaktna. Pleh obložite papirom za pečenje. Testo podelite na 50 kuglica, pa oblikujte valjak od svake. Valjajte u seckane orahe pa oblikujte potkovicu. Stavite u zagrejanu rernu, pa odmah smanjite temperaturu na 100 stepeni, i sušite orasnice 20 minuta. Ostavite orasnice da se prohlade i stegnu, pa ih izvadite iz pleha.
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli
Sočne i slatke, otopićete se od miline.
KREMASTI KOLAČI ZA SVE PRILIKE Sočni i mekani, ovakve do sada niste jeli
Tiramisu, princes krofne ili Bledska krempita, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
MADLENE Francuski kolači sa limunom koji mirišu na ljubav, a sjajno idu sa čajem
Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, prste da poližete.
ŠAPICE Starinski kolačići za prave sladokusce, po receptu iz bakine kuhinje
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)